donderdag 25 februari 2016

Topsport for Life - winterbreak 8 t/m 15 februari 2016

We zijn al weer even thuis na een onvergetelijke week met Topsport for Life naar Benalmadena in Zuid-Spanje. En wat moet je daar eigenlijk nog over vertellen? Het is iets wat je moet voelen, iets wat je moet ervaren. De zon, de zee, het strand en vooral alle mooie mensen met ieder hun eigen verhaal zijn de ingrediënten voor een week GENIETEN met hoofdletters.
 

Even helemaal weg en in alle opzichten de warmte voelen, de warmte delen en het ook de warmte uitdragen met elkaar. Mijn zoom en de wielerfiets van Rudy waren al vooruit met het wegtransport - de mobiele eenheid ;-))  Dit evenals de Koga tandem van TFL en de prachtige Stromer E bike die deze week beschikbaar is gesteld. Het stond garant voor heel veel fietsplezier en het maakte voor een aantal mensen onder ons het onmogelijke mogelijk!    


Met een deel van onze groep met de bus naar Alhambra in Granada. De paleizen en de tuinen staan op de Unesco Werelderfgoedlijst.


Een rondleiding met gids door de stad Malaga. Een prachtige stad en een interessante verhalenverteller :-) Eigenlijk waren we nog lang niet uitgekeken! en zo waren we ook in Mijas - maar wellicht volgen later nog meer foto's. 



















Een week met culturele en sportieve activiteiten - wandelen, fietsen, hardlopen - niks doen, relaxen op één van de vele ligbedjes bij het zwembad én voor wie het lef had een duik in het toch wel frisse water, Fundrunnen, terrasjes, lekker eten en drinken, stilte, verbondenheid, respect, zorg voor elkaar, rolstoeldansen met Piet (we moeten nog wél op herhaling) zingen, mooie gesprekken, yoga en meditatie, nieuwe inzichten, een lach en een traan. Niks moet, alles mag - het Leven vieren - samen in het NU.


In Benalmadena ligt de Stupa, het grootste boeddhistische centrum van Europa - mooi en indrukwekkend én met een prachtig uitzicht. En aan de overkant is een prachtige vlindertuin. Daar is over nagedacht!
















In deze week heeft het motto "Samen Strijden is Topsport" letterlijk vorm gekregen. We vergeten het nogal eens maar chronisch ziek zijn, levensbedreigend ziek zijn, is topsport. Elke dag weer! Wat hebben we veel van elkaar mogen "zien" en wat hebben we veel kunnen delen.

 
It's your road and yours alone.
Others may walk it with you but no one can walk it for you - Rumi
 





                      



Time to relax - genietmoNUmentjes

Dank je wel Topsport for Life, alle enthousiaste vrijwilligers en lieve deelnemers, sponsoren / donateurs en mijn maatje Siamak voor de mooie gesprekken en "het extra duwtje" in mijn rug - het was bijzonder en hartverwarmend. Mede dankzij jullie allemaal was het een week met een gouden randje X

We hebben genoten! Liefs, Rudy en Anita


zaterdag 6 februari 2016

Verrassing!

Ik had even een opening nodig om de blogdraad weer op te pakken maar ineens komt ie letterlijk met de deur in huis vallen. De bel - de pakketdienst. Ik neem een doos in ontvangst maar geen idee van de inhoud. We hebben niets besteld. En wat we hebben besteld is reeds gearriveerd. Ik bekijk het pakje met enige aarzeling maar het is toch echt voor mij. Intussen komen twee nieuwsgierige aagjes meekijken en maak ik de doos open. "Nee", zeg ik verbaasd tegen manlief - "dat heb ik niet besteld" - als er een lantaarntje en een doos chocolade uit komt rollen. En wat er allemaal nog méér in zit ... 



Van wie is dit? tussen alle zichtbare en onzichtbare (nog ingepakte) cadeautjes zie ik een envelop met een volgeschreven kaart. En dit is zo ontzettend lief! Een medeblogdame, Carolien van Het Keetje van Lien die me niet kent en die ik (nog) niet volg(de) heeft een "Weggevertje" georganiseerd waarbij andere medebloggers een naam konden noemen van iemand die wel een extraatje verdiende in de kille januarimaand. Bonnie van Bonjade had mijn naam genoemd. Wat ontzettend lief! Wat een geweldige doos vol verrassingen en zo welkom en zó op het goede moment - 'k moest opnieuw mijn zakdoekje tevoorschijn toveren. Nou is daar momenteel ook niet zo heel veel voor nodig ;-)

Dank je wel Bonnie en Carolien voor deze hartverwarmende verrassing. Ik ben weer terug in blogland!

Foto's geleend van http://keetjevanlien.blogspot.nl de mijne waren helaas veel te donker.