zondag 29 maart 2015

De taal van handen

Op zo'n regenachtige zondag als vandaag - hoezo LENTE - vind ik het heerlijk om wat op Pinterest rond te struinen. Sinds kort dit fenomeen ontdekt en ik vind het écht leuk. Ontspannend ook! De meest mooie plaatjes en teksten, maar er is natuurlijk nog véél meer. Voor elk wat wils. Verstand op nul, blik op oneindig en zonder na te denken met slechts één klik op de knop naar je eigen virtuele prikbord en album gestuurd. Openbare albums en gesloten albums. Hoe je het maar hebben wilt. Plaatjes die ook weer als inspiratie kunnen dienen om de pen ter hand te nemen. Het wordt nl tijd dat het brein weer in beweging komt. En dan zoek ik natuurlijk naar onderwerpen die me raken en interesseren: bijvoorbeeld handen. Handen? ja, handen. De taal van handen - zo mooi! Handen kunnen zoveel zeggen en zoveel uitdrukken. Soms veel meer dan woorden dat kunnen. Ik ben al-tijd gefocust op handen. En hoewel je met handen ook veel stuk kunt maken blijf ik vooral de schoonheid zien. Handen die er "voor het oog" niet uitzien, ik vind ze écht mooi omdat het alles zegt over de persoon bij wie ze horen.

Liefdevolle handen, zorgende handen, werkende handen, troostende handen, helpende handen, helende handen maar ik heb vooral een zwak voor oude en doorleefde handen. Handen die de spiegel van de ziel uitdragen. Zo bijzonder! ik ga nog even verder zoeken ...
10 opmerkingen:

 1. Dit zijn inderdaad hele mooie plaatjes van handen...deze zijn zo veelzeggend, Anita. De mijne overigens niet hoor maar het gaat mij net iets te ver om er mijn best voor te doen ze er uit te laten zien zoals de foto rechtsonder ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he pinterest,,,doe het graag pinnen....liefs fijne week van mij...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ben soms verslaafd aan Pinterest, heerlijk om te kijken, verzamelen en om ideeen op te doen. Heerlijk mijn favoriete map zit vol met oude deuren. Heerlijk deze nieuwe tijd ;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik ook een keer een foto geplaatst van handen. Ook van een ouder iemand. Inderdaad handen je kunt er zoveel aan af lezen. Mooie post hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Anita,
  Je hebt hier ook wel hele bijzondere uitgezocht! Maar je hebt wel gelijk. Handen laten de sporen van de tijd achter en ze kunnen in een gebaar veel uitdrukken.
  Zo vind ik oude gerimpelde gezichten ook altijd indrukwekkend.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige handen Anita, een hand zegt zoveel, mooi die oude handen, de rimpels die een
  geschiedenis vertellen, hard werken??? ouderdom???
  In mijn groep hangen ook handen, kleuterhanden, handen die elkaar vasthouden, handen die je omhelzen...prachtig om met handen iets duidelijk te maken.

  Fijne week en liefs,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een leuke bezigheid heb je erbij Anita. En je hebt prachtige plaatjes uitgezocht, deze handen vertellen een verhaal. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)