donderdag 25 februari 2016

Topsport for Life - winterbreak 8 t/m 15 februari 2016

We zijn al weer even thuis na een onvergetelijke week met Topsport for Life naar Benalmadena in Zuid-Spanje. En wat moet je daar eigenlijk nog over vertellen? Het is iets wat je moet voelen, iets wat je moet ervaren. De zon, de zee, het strand en vooral alle mooie mensen met ieder hun eigen verhaal zijn de ingrediënten voor een week GENIETEN met hoofdletters.
 

Even helemaal weg en in alle opzichten de warmte voelen, de warmte delen en het ook de warmte uitdragen met elkaar. Mijn zoom en de wielerfiets van Rudy waren al vooruit met het wegtransport - de mobiele eenheid ;-))  Dit evenals de Koga tandem van TFL en de prachtige Stromer E bike die deze week beschikbaar is gesteld. Het stond garant voor heel veel fietsplezier en het maakte voor een aantal mensen onder ons het onmogelijke mogelijk!    


Met een deel van onze groep met de bus naar Alhambra in Granada. De paleizen en de tuinen staan op de Unesco Werelderfgoedlijst.


Een rondleiding met gids door de stad Malaga. Een prachtige stad en een interessante verhalenverteller :-) Eigenlijk waren we nog lang niet uitgekeken! en zo waren we ook in Mijas - maar wellicht volgen later nog meer foto's. Een week met culturele en sportieve activiteiten - wandelen, fietsen, hardlopen - niks doen, relaxen op één van de vele ligbedjes bij het zwembad én voor wie het lef had een duik in het toch wel frisse water, Fundrunnen, terrasjes, lekker eten en drinken, stilte, verbondenheid, respect, zorg voor elkaar, rolstoeldansen met Piet (we moeten nog wél op herhaling) zingen, mooie gesprekken, yoga en meditatie, nieuwe inzichten, een lach en een traan. Niks moet, alles mag - het Leven vieren - samen in het NU.


In Benalmadena ligt de Stupa, het grootste boeddhistische centrum van Europa - mooi en indrukwekkend én met een prachtig uitzicht. En aan de overkant is een prachtige vlindertuin. Daar is over nagedacht!
In deze week heeft het motto "Samen Strijden is Topsport" letterlijk vorm gekregen. We vergeten het nogal eens maar chronisch ziek zijn, levensbedreigend ziek zijn, is topsport. Elke dag weer! Wat hebben we veel van elkaar mogen "zien" en wat hebben we veel kunnen delen.

 
It's your road and yours alone.
Others may walk it with you but no one can walk it for you - Rumi
 

                      Time to relax - genietmoNUmentjes

Dank je wel Topsport for Life, alle enthousiaste vrijwilligers en lieve deelnemers, sponsoren / donateurs en mijn maatje Siamak voor de mooie gesprekken en "het extra duwtje" in mijn rug - het was bijzonder en hartverwarmend. Mede dankzij jullie allemaal was het een week met een gouden randje X

We hebben genoten! Liefs, Rudy en Anita


20 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie zo hebben genoten van de warmte en van elkaar. Mooi verslag. Liefs Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marian van der Voort25 februari 2016 om 22:12

  Ik ben er niet bij geweest...maar kan het voelen <3
  Zo mooi heb je het weer verwoord Anita x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief! jij wéét hoe zo'n week voelt en hebt het vast met ons meebeleefd X

   Verwijderen
 3. Jeannette Heinrichs25 februari 2016 om 22:43

  Lieve Anita, de manier waarop je het verwoord samen met de foto's laat me voelen hoe fijn jullie het hebben gehad. Super!!!
  Liefs Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi overzicht van jullie oh... zo verdiend uitje met Topsport For Life !!
  Mooie foto"s Anita , en wat zijn die vlinders groot ! Ik hoop dat jullie nog heel vaak mee mogen /kunnen , jullie verdienen het !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je dagelijks een enorme strijd moet leveren, is zo'n week goud waard! Het neemt de pijn niet weg maar voor even is er zoveel afleiding dat je het misschien wel iets minder in de gaten hebt. Wat moet het geweldig zijn om zo met elkaar op te trekken! Ik ben ontzettend blij voor jullie. dat jullie zo enorm genoten hebben, lieve Anita!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zullen jullie enorm genoten hebben van deze
  fantastische week lieve Anita. Inderdaad een week
  met een GOUDEN randje. En wat hebben jullie veel
  gedaan en gezien en vooral genoten van alles.
  Zo mooi omdat met een fijne groep mensen te ondernemen.

  En wat een PRACHTIGE vlinder, en zo GROOT, wowwww

  geniet maar heerlijk na van deze super week.

  veel liefssss
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat mooi beschreven Anita, fijn dat jullie zo genoten hebben. En wat een mooie foto's. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend fijn dat het zo'n heerlijke week is geweest, dat proef ik in je woorden lieve Anita en zie het in de mooie foto's die je hier laat zien.
  Geniet maar heerlijk na.
  Liefs Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat jullie erbij mochten zijn! Alhambra is mooi hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. margavdijck@gmail.com26 februari 2016 om 12:39

  Prachtig beschreven met toepasselijke foto's. Jouw subtitel (er is lef...) ga ik jatten. Keigoed!
  Liefs Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En jij wist een mooi moment precies op het goeie moment vast te leggen ;-) ThnX voor de foto!

   Verwijderen
 11. Wat fijn dat het zo goed was.....prachtig de vlinders....liefs van mij....x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fijn om even je zorgen en verdriet met anderen te kunnen delen. Dat sterkte je dan weer om verder te gaan! En het Spaanse zonnetje zal daar ook aan hebben bijgedragen :) Prachtige vlinder, bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat prachtig zo'n week met alles wat erbij hoort in het leven ,ja ook veel gevoelens .Zo mooi om met elkaar te delen ,genieten , huilen ,praten gewoon zoveel kunnen en mogen delen is zo belangrijk .Het is jullie zo gegund lieverd.
  Dikke knuffel ,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heerlijk dat jullie zo hebben genoten, Anita!
  En dat je als chronisch zieken met elkaar weer zoveel kracht kunt putten bij elkaar. Want het is waar: chronisch ziek zijn is topsport en daar moet af en toe wat tegenover staan.
  Heerlijke warme beelden laat je zien.
  En ik las bij iemand anders dat jullie ook geveld zijn door de griep, heel veel beterschap en ziek goed uit, want het is een venijdige griep die nog een tijdje naijlt.

  Veel liefs,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Briljant weergegeven Anita! Het Topsport for Life Wintercamp 2016 was meer dan GE-WEL-DIG! Eerst ga ik trainen voor de HandBikeBattle in juni 2016 en daarna weer oefenen voor het rolstoeldansen voor de herhaling met jou. Nu al kijk ik er naar uit! Ciao, Amiga Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Piet, die HandBikeBattle is een uitdaging op zich - Topper! Heel veel suc6 met alle voorbereidingen en het trainen. Wat het oefenen voor het rolstoeldansen betreft dan kan ik niet achter blijven. Met jou wil ik maar al te graag op herhaling #grijns Vriendjes!

   Verwijderen
 16. Super om te lezen dat jullie allemaal zo genoten hebben.
  Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie verhalen en mooie foto's! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)