vrijdag 2 oktober 2009

Keulen 60 jaar Oude Lenferink Bouw

Ter gelegenheid van het 60 jarige bestaan van Oude Lenferink Bouw (mijn echtgenoot is alhier adjunct-direkteur) waren we vrijdag 26 en zaterdag 27 september 2009 in Keulen. Drie luxe touringcars met in totaal 150 personen vertrok op vrijdagmiddag vanaf het kantoor in Hardenberg. Een korte koffiestop onderweg en als bestemming Mercure Hotel Köln West.

Keulen de stad van de Dom, de Rijn, de levendige winkelstraten en de kunst met een hele grote K. Hieronder vallen de Romeinse culturele plaatsen van meer dan 200 jaar oud, Romaanse kerken, Middeleeuwse huizen maar ook de supermoderne architectuur.

Na het inchecken en opfrissen vertrekken we voor een verrassende feestavond in de Wartesaal. Dit gezellige en sfeervolle restaurant is exclusief afgehuurd voor deze gelegenheid. We genieten van een heerlijk warm en koud buffet met uitzicht op de prachtige verlichte Dom. Om de sfeer te verhogen en de voetjes van de vloer te krijgen zijn de Nederlandse Tante Annie en Annabel "ingevlogen" .
Een groot succes. Bouwvakkers houden vooral van nederlandstalige gezelligheid hihi

De volgende ochtend een uitstekend ontbijtbuffet, uitchecken en per touringcar naar het stadscentrum van Keulen. Voor een ontdekkingstocht door Keulen wordt de groep in kleinere teams van elk ongeveer 10 personen ingedeeld. We gaan door de stad met een plattegrond en moeten onderweg verschillende leuke en originele vragen beantwoorden. Wij zitten in groep O de langzame groep. Een verzameling mensen die niet zo vlot lopen. Onderweg komen we 3 agenten tegen die bijzonder hulpvaardig zijn. Ze helpen ons zowat het hele formulier in te vullen haha De tocht eindigt bij Brauhaus Fruh am Dom, het bekendste bierhuis van Keulen. Hier worden de echte bierkenners getest en volgt de prijsuitreiking.
YES 1e prijs !!! Na afloop een warme 3 gangen lunch.

Om 14.30 uur volgt een boottocht over de Rijn met een mooi uitzicht op de Dom, diverse musea en Rijnbruggen.

Een uurtje voor onszelf, de Dom bekeken (kaarsjes aangestoken) even rondneuzen en al likkend aan een italiaans ijsje richting de touringcars die ons naar Nederland brengen. Afsluitend wacht ons in
't Oale Roadhoes in Tubbergen nog een heerlijk uitgebreid warm en koud buffet. Het was een bijzonder geslaagd uitstapje !!!

1 opmerking:

  1. Lieve Anita,
    vorige keer dook ik er niet in, nu wel hoor.
    Geweldig hoe je het doet, hoe jullie het doen en verwerken...het is een heel moeilijke tijd voor jullie samen...maar je doet het fantastisch samen met Rudi en kids...veel liefde en geluk samen nu, nu, nu. Ik houd van jullie en leef mee...in gedachten, in gebed...sterkte en veel liefs met een warme omhels xxx tot ziens Willy

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)