maandag 19 september 2011

GIVE AWAY twee jaar Hersenspinsels


De Happinez agenda is veel meer dan alleen een afsprakenboek. In 2012 word je elke dag geinspireerd door prachtige foto's, illustraties en wijze spreuken. Dit jaar draaien ze allemaal rond het thema "samen". Om je er steeds weer aan te herinneren dat je verbonden bent met alles en iedereen.
 
Vandaag is het precies twee jaar geleden dat ik mijn eerste stappen in blogland heb gezet. Eerst aarzelend en zoekend mijn weg zien te vinden. Hoe werkt het en wat wil ik kwijt, wat wil ik delen. Schrijven heb ik altijd veel en vooral graag gedaan. Een prima uitlaatklep om alles helder en duidelijk te krijgen. Wie schrijft die blijft ;-)

Het laatste jaar is mijn weblog helemaal mijn ding geworden. Een stukje van mezelf. Bewust-zijn, een stukje spiritualiteit en alles wat het LEVEN zoal omvat. De leuke en minder leuke dingen. Wat is écht belangrijk in het leven. Jezelf open stellen en op zijn tijd kwetsbaar "durven" zijn. Jezelf zijn én vooral blijven. Wie kent niet de uitdrukking: Wees jezelf er zijn al zoveel anderen.

Wellicht hebben sommige mensen mij door het bloggen wat beter leren kennen. Misschien ook wel zichzelf. Ik weet uit (prive) reacties dat ik soms onbewust stof tot nadenken geef. Mijn blog is zoals ik in de zijbalk ook aangeef:
GELUK LIEFDE KRACHT POSITIVITEIT maar ook verdriet en onzekerheid. That's what life is !!! Hersenspinsels, kronkels, poëzie en alles wat er zoal in mijn brein omgaat.

Blogland is een positieve wereld. Ieder blogt op zijn / haar eigen manier en naar eigen interesse. Dat maakt bloggen zo veelzijdig en bijzonder. Het delen van mooie, interessante, leuke en minder leuke dingen. Het lezen van en delen met.
De gezellige en lieve virtuele vriendschappen en reacties van mensen die spontaan op je pad komen. Reacties ontvangen maakt bloggen namelijk extra leuk !!! Het is een rijke aanvulling (hobby, bezigheid) op mijn levendige sociale leven. Ik zou het niet meer weg kunnen denken ...

Mijn weblog is intussen ook een beetje ons weblog geworden. Vooral het laatste jaar hebben we bewust voor deze manier van informatie doorgeven gekozen.
Dit om ieder die zich betrokken bij ons voelt op de hoogte te houden tijdens het ziek-zijn van Rudi. In het verleden deden we dit middels een mail. Inmiddels weten heel veel mensen ons te vinden. Hersenspinsels kent veel stille meelezers / meelevers. Enige luidruchtigheid wordt echter erg op prijs gesteld ;-)

LIEFDE zit in ons allemaal. Dit boek helpt je om dat overal om je heen te zien. Een hartverwarmend cadeauboek vol liefde: in verhalen, gedichten, foto's en illustraties. Om je te inspireren, te betoveren en om te delen. Liefde zit in ons allemaal. Dit boek helpt je om dat overal om je heen te zien.

In blogland is een GIVE AWAY (weggevertje)  een bekend fenomeen. Ik vier mijn blog verjaardag voor mijn vaste volgers (met en zonder eigen blog) dan ook graag met een GIVE AWAY.

Ik hoop twee mensen blij te kunnen maken al zou ik iedereen graag willen laten delen in mijn verjaarsfeestje. Beide cadeautjes zijn in de sfeer van Hersenspinsels.

Als je geen volger bent mag je dat natuurlijk worden. Laat even via een reactie weten of je meedoet. Enne ik zou het leuk vinden als je met één van bovenstaande plaatjes een link plaatst op je blog. Op 4 oktober maak ik beide winnaars bekend.

Voor al mijn en onze trouwe volgers, stille meelezers en meelevers een heel warm
DANK JE WEL

Vandaag is het ook 13 jaar geleden dat de liefste moeder van de hele wereld is overleden: de mijne !!! Mijn gedachten zijn bij haar van wie ik mijn ZIJN heb meegekregen .....

36 opmerkingen:

 1. Hallo Anita,
  Wat heb je dat mooi geschreven, ik ben er stil van, en dat gebeurt niet gauw hoor...
  Twee jaar al weer, is zeker omgevlogen met dat bloggen. Jullie hebben ook het nodige voor je kiezen gehad de afgelopen tijd...
  Ik doe heel graag mee aan je Give-away en heb al een linkje op mijn blog gezet.
  Ik wens jullie een heel fijne avond toe,
  Groetjes en liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooi blog,een dubbel gevoel voor jou deze dag.Ik heb nog lang niet alles gelezen bij je,maar besef wel wat een kanjers jullie zijn !De Give Away doe ik niet aan mee,dus laat ik het winnen graag aan anderen over .Ik hoop dat op deze dag je terug kijkt op de mooie herinneringen aan je Moeder.
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn Anita !!! twee jaar alweer.....
  Ik volg jullie graag in voor en tegenspoed en ik hoop dat er nog meer volgers/sters bij zullen komen.
  Ik plaats zeer zeker je link op mijn blog wel of geen Give Away ik vind het belangrijk dat meer jou/jullie gaan volgen !!!
  Dikke knuffel van mij...

  Dicky Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anita, twee jaar alweer wat gaat dat snel he, gefeliciteerd hoor.
  doe graag mee met je give away,volgen doe ik je al.
  zal een link op mijn blog zetten.

  liefs en ik denk aan jullie.
  Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeannette Doomernik19 september 2011 om 19:22

  Hoi Anita,
  Je weet inmiddels dat ik je volg op je blog en ja je weet je gevoelens heel goed te verwoorden. Sterkte met de sterfdag van je moeder.
  Liefs Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat met je 2-jarige blogdag! Ik lees hier altijd graag, je inspirerende, je positieve, je humoristische en minder graag de verdrietige posten. Maar die horen er nu even bij en het is goed dat je ze deelt. Ook daarin lees ik toch iedere keer weer hoop en positiviteit. Daarvoor heb ik zoveel respect.
  Ik doe graag mee aan je give away en zal een linkje plaatsen.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Anita, van harte met 't 2-jarig bestaan van je mooie blog! Ik hoop dat deze dag veel mooie herinneringen aan je moeder heeft gebracht! Ook ik doe niet mee aan de give-away, ik gun anderen graag een kansje meer ;-) Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 2 jaar bloggen!! ik volg je nog niet zo lang, maar ik lees je berichten heel graag.. soms met een lach..soms met een traan..
  en vandaag de sterfdag van je moeder.. ook een dag met een lach en een traan..

  ik doe graag mee met je give away, heel erg leuk! en ga zo meteen een linkje plaatsen op mijn blog.

  dank je voor je lieve reactie op mijn post van vandaag!

  lieve groetjes van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey lief mens,

  Ik heb een klein felicitatieblogje voor je geschreven, maar eigenlijk verdien jij meer. Je bent een inspiratie voor veel van ons, je blog is meer dan zomaar wat schrijfsels. Blijf vooral doorgaan!!!

  (Ik probeer dat plaatje overigens op mijn blog te plaatsen, maar deze blonde muts krijgt 't niet voor elkaar...)

  Brand een mooi kaarsje voor je moeder, ze is in je hart altijd bij je.

  Dikke klapzoen op je neus! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Anita,
  ik ben een van die stille meelezers.... Ook al zit ik in hetzelfde schuitje als Rudi vind ik het toch moeilijk om de woorden te vinden die ik wil zeggen. Maar je schrijft mooi, duidelijk en kwetsbaar. Je durft te laten zien wie je bent. Dus proficiat met je jubileum en ik zal in de toekomst proberen om een iets luidruchtiger lezeres te worden.... Ik denk aan jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een paar maanden geleden kwam ik zomaar via via op jouw blog terecht en wat was ik geraakt door jouw manier van schrijven over jullie wel en wee en dat geeft mij (positieve) stof tot nadenken.
  Ik wil je graag van harte en gemeend feliciteren met 2 jaar hersenspinsels bloggen.
  Natuurlijk doe ik graag mee met je give away en zet ik een link op m'n blog.

  Dan vandaag de sterfdag van je moeder....en het is precies zo als je al schrijft....je hebt van haar je ZIJN gekregen ...dat is toch iets om helemaal trots op te zijn.
  Lieve Anita, ik wens je al het goeds voor de toekomst.
  Liefs, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Anita,

  Alhoewel we bijna gelijktijdig aan onze blogs begonnen zijn, heeft het nog een tijd geduurd voordat we elkaar hebben gevonden. Maar beter laat dan nooit, want ondanks de narigheid in jullie leven ben je altijd zo positief waardoor het toch fijn is om bij je langs te komen, mee te leven en 'luidruchtig' te reageren!

  En je komt ook altijd zo trouw bij mij en dat waardeer ik bijzonder! Gefeliciteerd met je 2-jarig jubileum! Je give away laat ik aan mijn neus voorbij gaan, ik heb al zo vaak iets gewonnen dat ik deze eer graag aan een ander laat. Uiteraard plaats ik wel een link op mijn blog!!

  Koester de warme herinneringen aan je moeder (maar dat deed je al...)!

  Veel liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Twee jaar Hersenspinsels waarvan ik de laatste maanden actief heb mogen beleven.
  Je schrijft zo mooi, helder, warm over het lief en leed in het leven.
  Je mooie spreuken, zo vol levenswijsheid.....
  Zoveel sterkte betreft je moeder, maar ook zo mooi geschreven.....Zo is het!
  De give away gun ik aan anderen, veel succes ermee.
  Op naar de volgende twee jaar Hersenspinsels.
  Ik wens jullie alle goeds.....

  Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi geschreven allemaal , echt respect.
  Ik vind het telkens weer ontroerend om.je bloqs te lezen .
  Ook over Rudi , echt alle respect voor hem.
  Ik vind het echt een topper .
  Ik wens jullie heel veel sterkte , en ik vond het fijn om in de vorige bloq te lezen dat Rudi echt heeft genoten van de ride for the roses. Echt emotioneel om de foto's te zien.
  EnVeel Liefs Fam Otten

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Anita,

  Twee jaar op jouw eigen wijze deze blog bijhouden met alle ups en downs. Met een lach en met een traan. Soms met een knipoog naar de rest van de wereld. Heel uniek. Fijn dat wij een kijkje mogen nemen in jullie bijzondere leven. Gefeliciteerd met 2 jaar Hersenspinsels.

  Liefs Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige blog heb je geschreven ivm je 2-jarig blogbestaan. Ik volg je nog niet zolang, maar heb wel gelezen dat jullie al heel veel mee hebben gemaakt, en ook nu nog een zware tijd hebben. En ook vandaag zal geen makkelijke dag voor je zijn; sterkte!

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Natuurlijk als eerste proficiat met je jubileum, ik volg je nog niet zolang maar ben wel heel blij dat ik je hier ben tegengekomen. Ja stof tot nadenken dat lees ik hier heel veel.

  Ik doe graag mee met je give-away en zal een linkje plaatsen.
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wij moeten jóu bedanken lieve vriendin...voor het delen, voor het geven, voor het inspireren van velen, waaronder ikzelf. Wij kunnen zoveel van je leren en op je eigen heerlijke manier, vol humor en soms zelfspot, zet je ons tot nadenken en geef je ons zóveel!! Dank je daarvoor en voor je vriendschap.

  Wat een prachtig initiatief die 'give aways'...jij hebt ze ook al eens, zo verdiend, gekregen. Jou kennende komen ze bij de juiste personen terecht.
  Wees, ondanks het gemis, dankbaar dat je moeder je zoveel heeft gegeven...zodat jij, mede daardoor, kon uitgroeien tot de PRÁCHTIGE MÉNS die je geworden bent!

  Dank je wel voor alles...en dat JIJ JÍJ bent!!

  Dikke kus xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jij bent zo puur he?? en dat vind ik zo fijn aan jouw echt het voelt als thuiskomen als ik hier kom.......en wat leuk een give away......doe graag mee natuurlijk......enne knuffeltje......voor vandaag speciaal...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hoi anita

  proficiat met 2jaar blogland,daar ik je die 2jaar heb gevolgd,vindt ik nog steeds dat je zo inspirerend schrijft,zo met gevoel en emotie....de ups en downs die jullie hebben meegemaakt en nog ondervinden....ben zo blij dat ik jullie heb leren kennen....fantastische mensen.....13 jaar geleden je moeder overleden,maar voor altijd in je hart.....hoe plaats ik het give away....bin toch zunne sokke
  met,n laptop...dikke kus.....binnenkort kom ik even langs voor een bakske koffie,heb ook nog iets leuks voor rudy,in de week van 26september roep jij maar een datum

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Anita, ik ken je nog niet zo lang maar ben blij dat ik je die middag tegen kwam bij Verrassend Goed. Geniet lekker van je tweejarig jubileum en ook sterkte met de sterfdag van je moeder. Zoals hier vaak geschreven wordt; een lach en een traan. Dat is het leven zelf.
  Lieve groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Anita,

  2 jaar alweer, wat heb je weer een mooi verhaal geschreven, dat kun je als geen ander, je beschrijft alles zo mooi en vol emotie, fijn dat we mee mogen lezen, en zoals ik je moeder gekend heb, was het een onzettend lieve en gastvrije vrouw.

  liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een heuse blogverjaardag, daar wil ik natuurlijk wel bij zijn! Oké ik ban wat laat, maar ik ben vast wel op tijd voor de afterparty :)
  Ik ben het helemaal met je eens, het bloggen levert zo veel positiviteit en leuke contacten, ook ik geniet er enorm van. Bovendien kom ik graag bij jou/jullie, jullie 'spannende' leven op zich geeft me al stof tot nadenken. En tot meeleven vanuit de verte maar wel hoorbaar!
  Lieve Anita, ik feest dus mee maar ik laat de give-away graag voorbij gaan, ik probeer het allemaal wat leger te maken/houden hier hè?!
  Lieve groet, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lieve Anita,

  Om te beginnen: dank je wel voor je lieve woorden in de laatste post(bloos...bloos)

  Dan: Jouw manier van schrijven raakt me iedere keer weer...en nu dus een give away,iets van happinez....waar ik enorm fan van ben, dus doe ik een pogingtje....om mee te dingen.

  Ben je zelf een schrijfster bij een blad?
  Je hebt daar zoveel talent voor.

  liefsss en happinez from me.

  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hi, mag ik ook nog op je afterparty komen....?
  Ik had namelijk op FB iets zien staan, maar kwam op je bericht van vandaag...heb niet verder gekeken...dom hé?

  Natuurlijk, van harte gefeliciteerd met het bestaan van je tweejarige blog!
  Ik weet nog dat je het mij vertelde, maarre..ahum, ik heb je over die streep getrokken, hahaha. Ik ben blij voor je dat het helemaal je ding is en je hier zoveel in kwijt kan! Je verhalen zijn altijd heerlijk om te lezen! Volgens mij moet daar nog eens een boek van verschijnen!

  Bijzonder dat je deze datum met je moeder hebt verbonden. Alles uit je verhaal valt als een puzzel in elkaar. De liefde, het hart, jullie, het jij "ZIJN"..
  Het thema van je agenda ( wat helmaal op jou lijf geschreven staat) maakt de cirkel helemaal rond en zo hebben je spinseltjes toch weer heel iets moois samen gebracht. Ik hoop dat deze moeilijke dag, warme herinneringen aan je moeder heeft mogen geven.

  Tja, en dan mee doen... Je weet dat ik dat eigenlijk niet zo snel doe, of het moet al voor een goed doel zijn. Maar ik ga je link wel plaatsen of misschien toch ook wel mee doen, want stel dat, dan is elke dag in 2012 bijzonder;-)

  Fijne avond!!
  Dikke kus X

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Lieve Anita, wat een leuk idee. De spullen van Happinez zijn zo mooi!
  Graag wil ik meedoen aan deze give away en plaats een link op mijn blog.
  Knuffel Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Anita,

  Gefeliciteerd met het 2 jarig (en 1 dag hah) bestaan van je blog. Ik lees het altijd weer met heel veel plezier. Altijd weer met een lach en een traan....
  Ik hoop dit nog heel lang te mogen lezen.

  En je moeder verliezen dat lijkt me echt vreselijk! Het maakt niet uit hoeveel jaar het al weer is geleden, het is gewoon vreselijk.
  Ze zit in je hart.....

  Liefs Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een bijzondere dag, je blog viert feest en jij bent in gedachten bij je moeder. Vast geen toeval dat dit op dezelfde dag valt....?
  Je schrijft altijd met zoveel positiviteit en ik geniet ook altijd erg van je lieve mooi reacties bij mij. Ik doe graag mee aan je give away, vind het boekje Liefde zo mooi.
  Ik ga duimen:) en een linkje plaatsen....lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Je spinseltjes werken goed hoor, WAHA..
  Maar het voorzichtige ging daarna ook heeel snel bij jou los!! Jaja..k'weet het nog wel hoor?!;-)" Wat jij durft, duf ik ook", zo zat het toch?(dikke grijns terug) Helemaal leuk!

  Dikke knussel voor jou en je lieverds XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lieve Anita,

  Ik ben een beetje laat, maar ik wil je feliciteren met je 2jarig bestaan van je blog.
  Inderdaad het is in het eerste begin even zoeken naar wat je kwijt wilt op je blog...en later voel je zelf wel wat je erop kwijt wil of niet.
  Ben nog niet zo lang volger van je blog, maar vanaf het eerste moment heeft het me gegrepen en me bezig gehouden..mooi is dat toch.
  Vindt je een zuiver mens wat dicht bij zichzelf staat...het kwetsbare wat we van je mogen zien is prachtig, en je soms grappen en grolletjes is heerlijk.

  Graag wil ik meedoen met jouw Give Away..daar ik ook de Happinezzagenda heb gekregen, en ik weet dat deze vol mooie spreuken en levenswijsheden staat.
  Dus het boek van Happinezz zal zeker ook wel erg mooi zijn.

  Tenslotte hoop ik dat je blog lang zal blijven, en dat we allemaal mogen meegenieten van je prachtige Hersenspinsels.

  Dag lieverd...wens je alle goeds,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lieve meid,
  Ik doe heel graag mee!
  Lieve groet,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Lieve Anita,

  Ook ik doe graag mee.
  Via dit blog kwamen we elkaar na lange tijd weer tegen. Heel bijzonder.
  En ja, het is al zo vaak gezegd, maar door jou manier van schrijven raak je zo veel mensen ! Zeker ook mij. Dank je wel daarvoor.
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Anita,
  Volg je al een tijdje als stille lezer maar zal wat luidruchtiger worden ;-)!
  Je schrijft inderdaad heel warm en mooi!
  Gefeliciteerd met je 2 jarig blog en verder wens ik je veel sterkte met alles!
  Liefs Erika
  Reageer anoniem heb geen blog, maar wie weet begin ik er ook nog een keer aan. Krijg steeds meer de kriebels!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @Erika LEUK dat je toch een reactie achter laat !!!
  Dank je wel
  En wat bloggen betreft: gewoon doen www.blogger.com
  Enne als je in de "lucht" bent hoor ik het graag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hallo lieve Anita ,

  heb even weer bij gelezen hier , soms kom ik er gewoon niet aan toe maar op z'n tiid lees ik toch weer bij hoor.

  Jouw blog is inderdaad mooi en geeft vaak stof tot nadenken. Dit omdat je zo heerlijk gewoon bent , jullie een gezin zijn zoals vele anderen maar toch met een zware last te dragen.

  En dat maakt dat alles anders is , jullie met andere dingen bezig zijn , bewuster misschien wel en toch schrijf je gewoon je posten . Soms met een zware lading maar toch ook mooie gedachten of een gewone huis -tuin -en keuken post over een nieuwe vloer enz ...

  Ja, jij laat vele mensen denk ik met beide benen op de grond staan en te beseffen dat je sterk kunt zijn , ook als ziekte de boventoon voert.

  Nou meid , ik hoop dat je nog lang blijft bloggen en wil natuurlijk graag meedoen aan je give-away.

  Welterusten voor straks , veel liefs van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dag Anita,
  WAt heb jij een vreselijke mooie blog en wat kun je prachtig vertellen
  Vind je give away ook erg mooi en lief bedacht.
  Ik heb geen blog maar volg je wel

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)