vrijdag 6 juli 2012

In de lappenmand

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met allerlei opruim klussen in en rond het huis. Noem het gerust opruimwoede. Nouh ja persoonlijk ben ik er niet "druk" mee geweest. Ik heb veel hulp gehad en dit moest natuurlijk worden aangestuurd. Mijn schone zus Miriam heeft de afgelopen weken veel werk verzet en flink "puin" geruimd. Dank je wel Mirretje :-) Hoe heer-lijk ook meteen afgevoerd in haar mini "vrachtwagentje" haha


Maandag waren er ineens drie dames aan het werk. Eén boven in de badkamer, één in de logeerkamer waar inmiddels ook weer écht iemand kan logeren en één in de berging. En zo waren zaterdag zus en zwager paraat om de tuin achter te snoeien en eens flink onder handen te nemen.
Loes (zojuist afgestudeerd als fysiotherapeut) kwam haar tante onder handen nemen die bijna niet meer voor- of achteruit kon. Het is voor mijn rug even wennen zo'n wisseldrukmatras ;-) Dat klinkt allemaal gewéldig leuk en het was ook heel gezellig maar het was pure noodzaak. Er is de afgelopen tijd gewoon veel blijven liggen. Wat dat betreft heb ik wel even wat moeten overwinnen.

Ik kán het momenteel gewoon NIET 
en om dat hardop te zeggen of hier neer te pennen is best een overwinning ;-) Ik geef niet graag wat uit handen. Al val ik er bijna bij neer dan nog lukt het prima zelf hihi Mijn zelfredzaamheid / onafhankelijkheid staan wat dat betreft érg hoog in het vaandel. Ik vind het vreselijk om te moeten vragen en vooral ook om toe te geven dat het gewoon even niet gaat.

De problemen met mijn schouders / armen zorgen voor veel pijn en problemen en zijn voor dat bovenstaande vaandel extra vervelend. 
Bij elke meter voorwaarts zowel met rolstoel en /of krukken ben je van deze bewegende delen afhankelijk. Naast het feit dat lijf en leden vanwege aan Klippel-Trenaunay gerelateerde klachten op dit moment van geen kant meewerken en bij tijden erg heftig zijn, betekent dit voor mij een flinke bewegingsbeperking en zo langzamerhand een aanslag op mijn algeheel welbevinden / welzijn. 

Mijn tas staat gepakt en straks gaan we richting ziekenhuis. Ik word vandaag voor de tweede keer geopereerd aan mijn rechterarm. De bicepspees wordt door geknipt en de schouderkop schoongemaakt. Eén gratis overnachting inbegrepen. De komende tijd ben ik behoorlijk onthand. In het bezit van maar één been en met tijdelijk één arm ter beschikking (ook nog de verkeerde) begin je niet veel. Probeer maar eens ;-) Dus iedereen die gezellig een bakkie koffie of thee wil komen drinken - WELKOM - zet ik meteen in voor alle hand- en spandiensten. Het is maar dat jullie het weten hihi

Lieve blogdames, ik lees jullie de komende tijd wel (tijd genoeg) maar weet niet in hoeverre ik in staat ben reacties achter te laten. Misschien met één vinger wel meer dan jullie van me gewend zijn of misschien wel helemaal niet.
Ik zie wel. Voor wie op vakantie gaat: lekker GENIETEN met hoofdletters !!!

47 opmerkingen:

 1. Anita succes in het ziekenhuis en laat iedereen maar gewoon opdraven hoor, ze doen het graag voor je.

  Zal voor je duimen(met allebei Hahahha)

  René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Anita, ik wens je alle sterkte toe de komende tijd weer en ja volgende week zondag ochtend vroeg vertrek ik samen met Chantal richting Mallorca, we hebben er natuurlijk veel zin in! Zal zeker aan je blijven denken en ik proost daar zeker ook op jou...veel beterschap toegewenst! xxx Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Anita, ik wens jou/jullie heel veel sterkte de komende periode. Hoop dat deze ok het effect zal hebben waar je zo naar verlangd.

  Heel veel liefs uut Vjenne

  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bonne chance in het ziekenhuis. Ook hier houden we onze fingers crossed! xx

  Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. sterkte meissie
  x annika

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Anita, succes, sterkte en zet iedereen lekker in om te helpen. Ze doen het vast graag voor je al snap ik goed wat je bedoelt. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marian van der Voort6 juli 2012 om 09:30

  Lieve Anita,

  Fijn dat je zoveel goede hulp hebt gehad, een hele overwinning voor je om je over te geven. Ik begrijp dat wel, maar soms kan je niet anders.
  Ik wens je voor vandaag heel veel sterkte, en natuurlijk ook voor de komende tijd.
  En ik hoop dat de operatie uiteindelijk wat verlossing zal brengen.
  Laat je maar lekker in de watten leggen.
  Ik denk aan je, dikke knuf x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He Anita,
  Meid succes de komende dagen!
  Dikke knuf
  en een pakkert voor jullie allemaal
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel sterkte. Blijf hulp vragen. Ik weet zeker dat mensen je met liefde zullen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Anita, heel veel sterkte de komende tijd. 't Is dat je zo'n stuk uit de buurt woont, anders zou ik graag van je uitnodiging inclusief 'werkjes' gebruik maken. Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Anita.
  Sterkte in de komende dagen. Ik weet zeker dat iedereen je straks graag wil helpen en ook zal doen. Gewoon vragen hoor.
  Liefs van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soms kan het gewoon niet anders en heb je echt hulp nodig.Fijn dat je zulke lieverd om je heen hebt!Sterkte de komende tijd met je arm.
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Anita.
  Begrijp dat het moeilijk is om om hulp te vragen of aangeboden hulp "zomaar" te accepteren. Maar geweldig dat je dat toch gedaan hebt. Zoiets werkt altijd naar twee kanten hoor. Als je ziet dat iemand die je lief is het moeilijk heeft wil je zo graag helpen... En als dan je hulp aanvaard wordt, geeft dat een goed gevoel. Ik spreek uit ervaring!
  Voor de komende dagen wens ik je heel veel sterkte toe.
  Liefs, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Anita,

  Fijn dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt, en inderdaad het is moeilijk om iets uit handen te geven, als ik een keer iets voor je kan doen trek maar aan de bel.
  Heel veel sterkte toegewenst, hopen dat je er gauw bovenop komt.

  liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Rust is nu het beste medicijn Anita. Je moet nog langer mee dan vandaag dus eventjes gas terugnemen is niet verkeerd. Ik heb dat 'op de rem staan' tot kunst verheven en mijn lichamelijke problemen halen het niet eens bij die van jou. Petje af voor wat je tot nu toe allemaal voor elkaar hebt gekregen. De zorgen voor Rudi hebben ook zijn sporen achtergelaten. Laat alles lekker over je heen komen en train alleen je kaakspieren (met praten)
  Groetjes en veel rust toegewenst,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Probeer er maar van te genieten dat alles nu zo heerlijk ruim en schoon is, ik weet hoe moeilijk het is om iets uit handen te geven, ben precies zo (zucht) maar soms is het gewoon niet anders en moet je er maar aan toegeven en wat is er dan fijner dan zoveel lieve mensen om je heen.
  Sterkte voor vandaag lieve Anita en als het te befietsen was kwam ik zeker langs voor een bakkie en voor wat hand en spandiensten natuurlijk.
  Dikke knuf en liefs, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Anita,
  Je vorige blog ging over een prachtige familiedag en een fantastische familie. Wat fijn om te lezen dat ze ook de handen uit de mouwen willen steken en daadwerkelijk waar maken wat een fijne familie is. Wat een rijkdom!
  Natuurlijk is het moeilijk om in jullie omstandigheden de boel uit handen te geven en je niet zelfstandig/onafhankelijk te kunnen bedruipen.
  Maar wat hebben jullie op ander gebied al veel te verstouwen gehad! Daar heb ik diepe bewondering voor hoe je daar steeds mee omgaat.
  Het is soms heftig allemaal en dat blijkt ook weer vandaag.
  Lieve Anita, ik wens je de komende dagen heel veel sterkte en de komende tijd mag je jezelf laten verwennen. Je hebt het helemaal verdiend!
  En ik hoop ook dat deze operatie je wat oplevert.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hoi anita,
  veel succes met de operatie. ik hoop dat het na die tijd beter gaat dan nu, pak nu in ieder geval alle hulp aan die je geboden wordt. je bent niet voor niets gezinsmanager (en een goede manager delegeert ;-)).

  groet,
  stefan en elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Lieverd,heel veel sterkte en beterschap alvast toegewenst voor de aankomende tijd met je arm en heel veel succes vandaag,wat een superlieve mensen hebben jullie allemaal om je heen,toppie hoor,.....dikke kus,Andre en Inka

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Anita,
  Wat fijn dat je zoveel mensen om je heen hebt die bereidt zijn om je af en toe te helpen, al vind je het nog zo moeilijk om er om te vragen...
  Heel veel succes met deze operatie. Ik hoop zo voor je dat je er baat bij zult hebben. Al zul je nog even geduld moeten hebben om dat te ondervinden.
  Ik denk aan je...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk om zoveel lieve mensen te hebben om te helpen....ook al is het moeilijk Anita.
  Ik wens je heel veel sterkte met de operatie.....dat hij maar succesvol mag zijn.
  Met lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. O en nu maar hopen en duimen dat de operatie het gewenste effect heeft!! Want wat een ellende (vooral voor jezelf!) als je het niet meer kunt redden zonder hulp ;)
  Lieve Anita, ik zal als ik GENIET van de zomer, aan jou denken en er dan nog een schepje genieten bovenop doen!
  Sterkte! Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lieve Anita,

  Ik wil je heel veel sterkte wensen, daarnaast ook moed en kracht, dat heb je wel nodig. Wat ontzettend fijn dat er zoveel lieve mensen om je heen klaar staan en je ook daadwerkelijk kunnen helpen. Het moeten accepteren, ja, ik weet hoe moeilijk het is. In je hoofd "lukt" alles, maar je lijf, nee, dat werkt niet altijd mee. Door deze operatie hoop ik dat je weer de goede richting op gaat, dus neem je rust en "geniet" van het feit dat je straks zelf je ding weer kunt doen. Alvast heel veel beterschap en ik hoop dat het bed ook wat beter ligt.

  Heel veel liefs, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lieve Anita,
  Heel veel sterkte met je operatie. Erg vervelend als je van iedereen afhankelijk bent.Maar ze doen het vast graag voor je.Hoop voor je dat je je gauw weer zelf kan redden.
  Liefs bianca xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ach meid, denk voorlopig maar even aan jezelf. Ik begrijp hoe moeilijk het voor je is, om toe te geven dat het niet gaat en dan ook nog hulp aanvaarden. Maar pak wat je pakken kunt.
  Ik wens je nogmaals heel veel beterschap.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Tjeeeee meissie toch !!..wat een ellende heel veel sterkte vandaag in het ziekenhuis......je leest dit morgen......en wat de reacties betreft een kuzzzzz is genoeg hoor ....x....een letter hihihihi!!...nou beterschap met je herstel......ik hoop dat het voorspoedig gaat.......liefs knuffel van mij......ik zit op hemmes te wachten we moeten met Iris naar de dierenarts..ze loopt op drie poten sinds gisteren...zo zielig ze is al zo oud he??....ik hoop dat het meevalt......moet er niet aan denken..bah !!..liefs liefs van mij....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Tonja van Manen6 juli 2012 om 13:42

  Hoi Anita,

  Heel veel herkenbaars lees ik hier .... Wij zijn van het "zelfdoensoort" en delegeren is niet onze sterkste eigenschap. Helaas MOETEN we soms wel! Loslaten maar en vertrouwen hebben dat het goed komt.
  Ik wens je veel wijsheid, kracht en sterkte, meid!
  Lieve groet van Tonja

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heel veel beterschap!! En ik hoop dat de operatie en het herstel voorspoedig verlopen! Het lijkt me inderdaad erg vervelend om al dan niet tijdelijk door het leven te moeten gaan met 1 arm en 1 been... Dan kom je er achter hoe afhankelijk je bent van deze ledematen! Gelukkig heb je heel veel lieve vrienden en familie die je ongetwijfeld heel veel zullen steunen en alle hulp aan zullen bieden die je nodig bent! Laat je lekker vertroetelen, hoewel dat voor een paar daagjes best lekker is maar daarna wordt het wat vervelender... Makkelijker gezegd dan gedaan; maar probeer toch alle hulp aan te nemen, des te sneller ben je zelf weer mobieler! :)

  Lieve groetjes vanuit Ten Boer
  Leroy&Jeanet
  en uiteraard een knuffeltje van Jess&Bailey! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Er is niemand die dit zó kan opschrijven als jíj!! Met zoveel humor en zelfspot weer...maar ik weet ook hoe zwaar je het hebt gehad de laatste tijd lieve meid!! Jij staat ook altijd voor anderen klaar...en of dat dan met dingen 'doen' is of 'er zijn'...maakt niets uit!! Ze doen het met liefde voor je...dát weet ik zeker!!
  Als ik in de buurt woonde (zucht) kwam ik óók...koken,poetsen,strijken...je zei het maar ;-)
  Sterkte vandaag lieverd...denk aan je!
  Dikke kus XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Sterkte meis, hoop dat het in elk geval met de pijn meevalt...

  Verder... If you need me, bel, sms, whatsapp o nee dat kan niet, mail, facebook, twitter, hyves, blog me!!

  Doe he!

  Kom in elk geval maandag even kijken!

  Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat fijn dat er zoveel lieve mensen om jullie heen zijn die willen helpen!
  Maar wat vervelend dat je het uit handen moet geven omdat het je niet lukt
  wens je heel veel Sterkte met de operatie, en hoop dat je "snel" mag herstellen
  hou je taai meid...
  Lieve groet Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Lieve Anita

  Heerlijk dat er zoveel mensen die je graag helpen! Heel veel sterkte met de operatie en doe rustig aan.

  Liefs en een knuffel, Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jeetje Anita hat is ook niet niks wat ik nu allemaal lees hier...........en nu kun je ook nog maar één hand gebruiken..pfff
  Als ik nu dichtbij zou wonen dan wist ik het wel maar helaas ik woon toch heel ver bij je vandaan hé.
  Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd.

  Dikke knuf van mij

  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Oh meid als ik een piepklein stukkie van je kon overnemen zou ik dat graag voor je doen! Helaas ben ik zo egoistisch dat voor de rest niet met je zou willen ruilen...Wel ben ik stinkende jaloers op je nimmer aflatende positivisme. Daar kan menigeen, waaronder ik, nog een heel mooi puntje aan zuigen! Ik wens je een voorspoedig herstel en commandeer iedereen naar vrolijk rond....
  Lieve groeten van mij, Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 35. lieve Anita, ik hoop dat je op dit moment zo lekker mogelijk in bed ligt en dat het meegevallen is! en als het goed is morgen weer lekker naar huis!
  ik snap zo goed hoe het voelt om hulp te moeten vragen en hoe moeilijk dat is.. maar ik weet ook hoe fijn het is om een ander te kunnen helpen.. ik weet zeker dat er heel veel mensen om je heen zijn die dat met veel liefde voor je doen! neem het er maar even van:)

  dikke knuffel en liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat fijn dat je toch zoveel lieve mensen om je heen hebt. Snap helemaal dat je graag alles zelf zou willen doen, maar liefie......deze mensen doen dit met liefde voor je. Win win situatie, zij blij, jij blij. Echt ik zou met liefde even je huis doen, echt.
  Wens je alle sterkte en goeds toe en hopelijk is alles goed verlopen. Voorlopig heb je dus alle lieve mensen om je heen nodig dus zet ze in hoor, je weet win win ;)
  Heel veel beterschap, liefs en sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Geweldig die lieve hulptroepen ook al voel jij je bezwaard. Hoop dat ze je de komende weken weer bij zullen staan zodat je rustig kan herstellen van de operatie van gister. Heel veel beterschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Heel veel sterkte met alles, en doe heanig an!

  Dikke kus van ons, Tonnie en Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hallo Anita,
  Het houdt ook niet op hè bij jullie nu jij weer het ziekenhuis in en moet je ook nog langer blijven. Sterkte meid en hopelijk gaat het straks weer wat beter ook wat de pijn betreft.
  Beterschap gr Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Lieve Anita,

  De operatie is gelukkig achter de rug tijdens dit schrijven.
  Hoop zo dat alles goed is gegaan en dat de pijn een stuk dragelijker
  zal worden, en het liefst natuurlijk helemaal verdwijnt.

  Lijkt me ook heel moeilijk om je over te geven terwijl je het liefst
  zelfs alles doet maar soms kan het gewoon even niet anders.

  Zo fijn alle hulp om je heen die met liefde alles voor je doen.
  jammer genoeg woon ik heel ver van je vandaan want anders kwam
  ik zeker bij je langs, en zou je helpen met alles.
  En uiteraard gezellig een bakkie doen.

  Lieverd, veel sterkte wens ik jullie met alles.
  Dikke kussssss

  Liefs,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 41. He bah Anita , wat een vervelend gedoe dat je niet kunt doen wat je graag wil doen .
  En dat toegeven is natuurlijk een hele stap ... maar wel dapper en hulp aannemen
  van anderen is het best wat je voor jezelf nu even kunt doen.

  Ik wens je sterkte met de operatie en hoop dat het snel allemaal veel
  beter zal gaan .

  liefs van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Sterkte toegewenst en mensen helpen je met liefde, dus gewoon accepteren als ze je willen steunen!

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Jeannette Heinrichs8 juli 2012 om 13:48

  Lieve Anita,
  Inmiddels ben je thuis en ik hoop van harte dat je snel opknapt. Het is knap lastig als je niet kunt doen wat je gewend bent en graag wil doen. En goed van je dat je eindelijk toegeeft dat het ff niet gaat en je hulp nodig hebt, ik weet hoe moeilijk dat is niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Probeer je rust te nemen en geduld te hebben!!!! Van harte beterschap lieverd, ik heb echt respect voor je!!!
  Liefs xxxxx Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik wens je een heel goed herstel na de operatie, hoop zo dat dit je het gewenste resultaat zal opleveren!

  Beterschap, Alle goeds

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Lieve meis,

  Ik hoop dat alles een beetje is meegevallen...
  Ik wens je veel sterkt en een voorspoedig herstel.

  Liefs en warme zonnestraaltjes..
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Anita,

  Hopelijk ben je weer snel de oude!
  Sterkte en beterschap!

  Warme groet

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)