maandag 10 september 2012

Pre Ride Twente en Ride for the Roses 2012


Afgelopen zaterdag 8 september 2012 heeft manlief, samen met 12 fietsmaatjes van de plaatselijke wielerclub, voor de 8e keer deelgenomen aan de Pre Ride Twente. Dit jaar ging de route van Oldenzaal naar een overnachtingsplaats in Rotterdam (240 km)


 Foto:  www.entersnieuws.nl

De weergoden zijn de sportievelingen goed gezind en het beloofd een in alle opzichten prachtig weekend te worden. Het enthousiasme staat op ieders gezicht te lezen. De mannen en vrouwen van de Pre Ride Twente hebben er zin in.


Na een altijd weer emotioneel The Rose van Bette Midler neem ik, samen met onze kids en mijn gevolg, met gemengde gevoelens afscheid van mijn kanjer.
Ik weet HOE belangrijk dit weekend voor hem is. Fietsen voor KWF Kankerbestrijding. Dit om zoveel mogelijk geld bijeen te trappen voor dit oh zo belangrijke doel HOE belangrijk we weten het maar al te goed.

Hier staat hij toch maar weer glunderend van oor tot oor aan de start, met een gezicht van "ik ben er nog" :-) En ik, ik ben vreselijk trots op mijn allerliefste. Wat een wilskracht, wat een power ...In alle vroegte zwaaien we het peleton, bestaande uit 75 renners onder begeleiding van motoragenten en twee ambulances, om 6.30 uit. Na een voorspoedige Pre Ride door een, naar horen zeggen, prachtig landschap arriveert het peleton om 16.30 uur in Rotterdam.


's Nachts om 00.30 uur zie ik bovenstaande foto op zijn Facebookpagina voorbij komen. Hij is goed bezig én viert op dit moment het leven :-)

De volgende ochtend vroeg uit de veren voor het vertrek naar Naaldwijk waar de groep gaat deelnemen aan de Ride for the Roses (118 km)

Om 10.00 uur vertrekken 6000 wielrenners vanuit de veilinghallen van Flora Holland en een uur later nog eens 6000 recreanten. Vorig jaar hebben we het met eigen ogen gezien zie mijn post Ride for the Roses 2011 toen we als verrassing en mentale ondersteuning  (drie dagen na zijn laatste ipi kuur) met de hele familie in Aalsmeer aanwezig waren. Wat een spektakel, wat een bijzondere sfeer !!! 

Manlief is altijd weer onder de indruk van alle ontroerende verhalen en mooie gesprekken die in zo'n weekend worden gevoerd. Die verbondenheid met elkaar. Dat is nog heel lang nagenieten.

En héél belangrijk: er is een record opbrengst bijeen gefietst van in totaal 2.100.000,= euro voor het belangrijke werk van KWF kankerbestrijding. Iedereen verdiend immers een morgen !!!

Uiteindelijk is het 22.15 uur als hij 's avonds met Frank en Brigitte (buren, fietsmaatjes én vrienden) aan onze keukentafel schuift. Onder het genot van een bakkie koffie en thee én een héérlijk stukje van de speciale Ride for the Roses taart gemaakt door een van mijn lieve vriendinnen, Angela van www.taartwens.nl komen de eerste verhalen ...


Frank en Brigitte vertrekken laat op de avond naar hiernaast waar ze hun tuin, vanwege het dorpsfeest wat aanstaande woensdag begint, in een Pre Ride Twente thema hebben omgetoverd. Het lééft en niet alleen bij ons. Ook in onze buurt, in onze straat en dat is echt hartverwarmend !!!


Hoewel de vermoeidheid (ontlading) Rudi inmiddels duidelijk parten speelt is deze missie helemaal geslaagd.
Op naar de volgende uitdaging eind september ;-) Het moet en zal namelijk allemaal gewoon dóór gaan ...


30 opmerkingen:

 1. Ik mocht bij het vertrek van de Pre Ride zijn... en ik was onder de indruk. (Pokerface liet niks blijken, maar jeetje...) Ik zag ook de foto op Facebook voorbij komen en vond 'm geweldig! Hij heeft het 'm toch maar weer geflikt, jouw KANJER!!! En terecht dat jij trots op hem bent... Kus voor jullie beiden, want jullie zijn allebei KANJERS... XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is écht een kanjer ! Samen kun je veel.
  Bewondering voor de wijze waarop hij het leven viert, zoals jij het zo mooi omschrijft.
  groeten Roselien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik dit lees komen er bij mij de volgende woorden boven : GROOTS RESPECT, voor Rudi ! Wat is hij een GROOT VOORBEELD VOOR VELEN! Super dat hij zo genoten heeft van het weekend en zijn TOPPRESTATIE ! Groetjes, Ben en Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig !!!...wat een kanjer !!..jouw kanjer lieverd......knuffel van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel bijzonder... RESPECT! TROTS!
  Mooie taart ook, en een mooie thema bij Frank en Brigitte!
  Op naar volgend jaar!

  Liefs Xx, Jorien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prestatie heeft jouw Rudi geleverd, meid meid , wat mag je trots zijn op jouw man. Ik ben het op jullie alle twee, wat een bijzondere moedige mensen zijn jullie toch, hele dikke knuffel van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was een fantastisch weekend!!! De voorbereiding van mijzelf was niet echt denderend, maar het ontzettend goede doel geeft zóveel kracht, dat het als het ware "vanzelf" ging! Tja en dan met al die supermannen om me heen..... Zoveel mooie momenten, om kippenvel van te krijgen! Inderdaad: verbondenheid, samen zijn we sterk!

  De kleding is gewassen en wordt op dit moment gedragen door 2 evenbeelden van ons in de tuin haha.

  En de taart? Die was prachtig en super lekker!!!

  Heel veel liefs van een supertrotse buurvrouw en vriendin!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik neem heel diep mijn petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik heb hier maar een woord voor RESPECT!!
  ook voor de buurtjes knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Diep respect!

  Groetjes Tonnie en Annette Weghorst

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tjeemie Anita zit hier met kippevel wat een SuperHeld ,jou Kanjer,er zijn er vele maar even Rudi apart genomen heel veel Respect voor hem, en natuurlijk speelt het bij de buren en in de straat kan niet anders want jullie zijn zo mooi stel daar kan je niet om heen ...wens jullie woensdag een leuk feest geniet nog maar even van deze Topprestatie, van deze kant een driedubbelen knuffel voor beide ...Lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een TOPPER !!!!...........................

  lieve groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. onvoorstelbaar.. hier kun je alleen maar sprakeloos van worden.. zoveel power.. zoveel kracht.. diep respect.. voor allen.. maar vooral voor jouw eigen kanjer!!!

  liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik schiet even helemaal vol als ik hier het relaas van die Kanjer van jou lees Anita.
  Wat een prestatie en wat een prachtig bedrag is hiermee opgehaald.
  Ik heb hier zo'n grote bewondering voor en wat fijn dat iedereen zo meeleefd.
  Liefs, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Petje af, Geweldig, Diep respect!
  Wat een doorzettingsvermogen, om stil van te worden!

  Liefs,Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kan niets anders dan diep respect hebben voor Rudi. Je mag met recht heel trots op je kanjer zijn lieve Anita.

  Liefs, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ons respect voor weer zo`n uitdaging en hij heeft hem toch weer uitgereden knap heel knap. Daar heeft iedereen bewondering voor!
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Rudi en Anita,

  Wat een geweldig verhaal, waar we alleen maar diep respect voor kunnen hebben, en wat mooi dat Rudi hem toch maar weer heeft uitgereden, fantastisch.

  groetjes Ben en Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De emoties zijn door je post heen te lezen lieve Anita, maar volgens mij pas écht voelbaar als je er nauw bij betrokken bent! Wat zal dat bijzonder zijn en wat is er immens veel geld opgehaald!! Jullie mogen trots zijn op iedereen die hier aan bij gedragen heeft en op elkaar!!

  Veel liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een geweldige uitdaging en wat fantastisch dat Rudi het allemaal weer volbracht heeft. Petje af en wat een geweldig bedrag hebben ze weer bij elkaar gefietst.
  Lieve groet van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ook al ken ik Rudi niet persoonlijk, toch ben ook ik trots op hem.
  Wat een kanjers zijn het allemaal. En wat een bedrag!!!

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Klasse Rudi!!! Doe het je niet na! En wat een succes!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geweldig !! Diep respect.
  Liefs en tot donderdag
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Weet je ik wil veel schrijven maar ik zit dan weer met die waterlanders .Jeetje wat een kanjer is het toch die man van jou ,maar zeker ook zijn gezin wat zo naast hem staat!!
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zoals een sportman dat doet, gewoon doorgaan! Goed gedaan Rudi! Sportmensen hebben allemaal hetzelfde liedje in hun hoofd: WE ZULLEN DOORGAAN.....van Ramses. Je mag trots zijn op je man, Anita. Maar dat ben je dan ook. Succes met je volgende sportieve uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. knappe prestaties........mijn hoedje af....liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Anita,
  Wat is Rudi toch een bikkel. Om daar zo maar weer 240 km te fietsen. Okee, het is voor een fantastisch goed doel, maar je moet het wel opbrengen. Ik vind het super.
  En dat er dan een heuse ontlading volgt, dat kan niet missen natuurlijk. Ik hoop en bid dat Rudi nog heel veel jaren deze mooie ritten zal kunnen blijfen fietsen...
  Heel veel liefs voor jullie allebei,
  van mij,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wowie over wilskracht gesproken! Ja daar ben ik echt van onder de indruk! Je hebt het echt prachtig beschreven meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Petje af voor deze prestatie!

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)