zondag 20 januari 2013

Livestrong "aan de wilgen"...

De afgelopen jaren hebben we met ons vieren het gele livestrong bandje gedragen. Solidair met manlief en zijn gevecht tegen het kankerspook. Als wielerfanaat was Lance Armstrong zijn grote voorbeeld.

Mijn gele bandje belandde een tijdje geleden al in het laadje van mijn nachtkastje. Ik had even genoeg van dat kanker-gedoe.
Enne een mede (v)echtgenoot ben ik natuurlijk met én zonder bandje ;-)

Na alle negatieve publiciteit van de afgelopen jaren kreeg Lance hier nog het voordeel van de twijfel. Na het interview van afgelopen vrijdag leverde zoonlief zijn armbandje in bij zijn paps. Hij wil geen "liestrong" bandje (circuleerde op Facebook) om zijn pols. Na het tweede deel van het interview hing ook manlief zijn bandje aan de wilgen !!!

Dat Lance veel schade heeft toegebracht aan de wielersport moge inmiddels duidelijk zijn. Dat hij de Stichting Livestrong heeft beschadigd en daarmee veel kankerpatiënten ernstig heeft teleurgesteld vind ik vele malen erger !!! 
Hun held, hun voorbeeld is van zijn sokkel gevallen. Niet vergeten: hij heeft natuurlijk wél ontzettend veel voor de kankerstichting gedaan.
Neemt niet weg dat dit op geen enkele wijze te verdedigen valt en ongetwijfeld zullen er nog veel meer onthullingen uit de wielersport volgen.

Het enige wat ik weet is dat mijn eigen wielrenner wél clean rijdt. "Nouh ja clean" (was de reactie van vriend René)  ... Nee niet clean want de drek zit hem vaak nog in zijn oren maar dat is nog altijd puur natuur :-)

En wat Lance betreft: het is niet strijden en overwinnen. Dat heeft er niets mee te maken. Kanker genees je niet door positief te denken en door te vechten. Natuurlijk zijn dat wél hele mooie elementen !!!
Het zijn de medicijnen die hun werk moeten doen. En waarom dit bij de één wel aanslaat en bij de ander niet ... Dat blijft de grote vraag.
Ik heb verschillende mensen "topsport" zien bedrijven in hun strijd tegen kanker maar zij hebben niet die verdiende overwinning behaald. Het is gewoon een kwestie van geluk of pech hebben. Heel triest maar waar ... 

28 opmerkingen:

 1. Ik sluit me helemaal bij die laatste alinea aan, Anita. Het zijn de medicijnen die het werk doen en bij de 1 werken ze wel en bij de ander niet. Het is net zo 'random' als wie ziekte overkomt en wie gevrijwaard blijft......
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marian van der Voort20 januari 2013 om 19:38

  Gelijk hebben jullie, het 'Liestrong'bandje af te doen. Het is jammer dat het één verbonden is met het ander...
  Maar net wat je zegt, Kanker overwin je niet door topsport. Ook niet door positief te blijven, was het maar zo simpel. Dat had een hoop leed bespaard, bij vele die zo hun best gedaan hebben.
  Gelukkig zijn er nog mensen met een beetje geluk, een sprankje hoop en heel veel extra tijd.
  Ondanks mijn verlies, gun ik het andere zo van Harte dat zij nog vele jaren samen kunnen zijn!!

  En laat Rudi nog maar jaren, met de prut in zijn oren, op de fiets zitten!!
  Dikke knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het trieste aan het verhaal is dat hij al veel eerder en veel vaker van doping is beschuldigd maar toch maar bleef volhouden dat dát leugens waren. En als je dan al jaren een voorbeeld bent voor velen, laat je jezelf toch wel heel erg kennen. Ik vraag mij altijd af hoe iemand dan zo blij heeft kunnen zijn met zoveel tour overwinnngen. Voor de stichting zijn de druiven ook erg zuur, uiteraard heeft hij veel gedaan maar niet met een zuiver geweten. Het blijft een bijzonder verhaal, Anita! Ik denk dat Ruud vooral uit moet gaan van zijn eigen krachten en positiviteit, in combinatie met de mensen om hem heen die hij wél volledig kan vertrouwen...

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat er heel veel van deze bandjes aan de wilgen gehangen worden .Dit maakt heel veel los bij de mensen die de strijd aan gaan met kanker!
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anita,
  Je hebt dit heel mooi geschreven. Wat een enorme teleurstelling voor velen is Lance Armstrong gebleken. Hoe het toch zo kan lopen..? Ik blijf me erover verbazen.
  Dus de gele bandjes in de lade en de zinnen weer hoopvol naar de toekomst. Niet te lang bij stil blijven staan. Lance is maar één man, en vele anderen doen evengoed heel goed werk. Alleen zo jammer dat deze 'held', die hij voor velen was, toch niet die 'held' is gebleken... Bittere pil.
  Ik wens je alvast een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo waar......pech of geluk....
  Vergeet nooit weer de uitspraak van die zwemmer, weet zo even niet zijn naam, toen iemand tegen hem zei: jij hebt kanker overwonnen.....Nee zei hij.....ik heb gewoon geluk gehad.....want anders zou ik allen die het niet mochten overleven, zeer tekort doen........en gelijk had ie.......

  Liefs en knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dit prachtig en krachtig verwoord. Helemaal waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig plaatje heb je gevonden....dit op een beker en dan voor het kwf fonds.....ik zeg doen !!!

  Tja ....ik geef geen mening......kuch.......ik vind ...nee ik doe het niet...lijkt me beter echt......hihihihi....knuffelllllll van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoals jij het verwoord kan ik het alleen maar beamen...
  En eigenlijk vind ik zoonlief wel heel stoer hoor..
  gewoon inleveren..dat is nou de goede mentaliteit...


  Doe rustig aan bij jullie zal inmiddels ook wel sneeuw liggen....

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal mee eens dat je ze niet meer draagt, wat een bittere nasmaak voor zo'n stichting en voor alle lotgenoten.
  Of het geluk of pech is, dat zie ik iets anders, maar ik respecteer jou woorden lieve Anita. Fijne avond nog,
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat heb je mooi geschreven Anita...
  Groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeannette Heinrichs20 januari 2013 om 21:55

  Zo is dat!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En waarom doet iemand nou zoiets he?
  Positief denken zal ongetwijfeld helpen in de tijd, maar verder is het inderdaad de een heeft geluk, en de ander niet.
  Gelukkig is een van mijn zussen die geluk heeft.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Marian van der Voort21 januari 2013 om 00:32

  @Bonjade20 januari 2013 19:51
  Die zwemmer was Maarten van der Weijden, ik heb hem in levende lijve mogen ontmoeten.
  Tijden 'Run for Life'... kwam hij samen met een heel jonge servivor de eerste ronde rennen!
  Ook toen vertelde hij 'dat hij geluk had gehad'.
  Mooie man, die zijn goud verdiend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nee het is niet dat je kanker overwint door positief te zijn(indien mogelijk), maar het helpt wel, daar ben ik van overtuigd. Overigens geldt dat niet alleen voor kanker. Als je positief probeert te zijn, dan helpt dat wel in therapie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je het mooi en gevoelig omschreven!
  Heerlijk die oprechte reactie van je zoon, laat hij zijn vader maar supporten :)
  Geniet je ook achter het glas van de sneeuw of levert het je veel beperkingen??
  Sterkte ermee, doe voorzichtig!
  Liefs,
  Hannie♥

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ha lieverd, wat heb je dit bizarre verhaal weer mooi onder woorden gebracht.. ook in ons gezin was Lance een held, zoonlief liep ook jaren met het gele bandje om zijn pols.. beklom op zijn fiets met dit bandje om de Mont Ventoux.. dat gaf hem kracht.. maar ook hij heeft het bandje afgedaan.. Lance is letterlijk afgedaan en afgegaan.. je hebt helemaal gelijk alleen met positiviteit en vechtlust overwin je geen kanker.. daar is meer voor nodig.. anders hadden mijn kinderen hun vader ook niet hoeven missen.. ikzelf had jaren later toen het mij overkwam wel dat portie geluk.. maar als een overwinning voelt het zeker niet!

  een dikke warme knuffel van mij voor jullie!
  liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit moet idd een héle grote teleurstelling voor jullie zijn!
  Ik geef jullie 100% gelijk.
  Liefs,
  Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha anita,

  Ik kan me voorstellen dat jullie allemaal teleurgesteld zijn! Maar hee je maakt toch gewoon een armband voor jullie eigen kanjer!!!
  Meid hoestie bij jullie daar verder hou je het een beetje uit in de sneeuw! Ik zit hier met de griep Beeehhhh!!!!
  We zijn hier haast ingesneeuwd jullie ook??
  Nou dat wordt dus lekker thuis bank hangen en bloggen vandaag.
  Doe het rustig aan en een dikke knuffel aan jou kanjers
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik sluit me aan bij Bonjade. Het ís een kwestie van geluk of pech, hoe wrang dat ook is. Het is een gave om, als je (ernstig) ziek bent, steeds maar weer positief en vechtlustig te kunnen blijven; ik ben ervan overtuigd dat dat kan helpen in je strijd, maar feit blijft dat dat niet de enige factor is. Ik wens jullie veel geluk, positiviteit en vechtlust toe met zn allen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel eerlijk gezegd, Anita, heb ik het nooit zo op die Lance gehad. Ik vond hem te berekenend en egocentrisch en te hoog boven de anderen.
  Geef mij Maarten van de Woude maar en die andere zwemmer, ik kan niet zo gauw op zijn naam komen, die ook net genezen is van kanker en weer bezig is voor zijn wedstrijdtijden te trainen. Gewoon open leuke jongens die dankbaar zijn voor hun genezing en daar geen winst uit behalen, maar wel ambassadeur zijn voor KWF.
  En waarom kanker zo oneerlijk verloopt zal nog lang een raadsel zijn. Wij zien het nu aan onze moeder.
  Maak met je kinderen iets leuks voor je man om hem er elk ogenblik van te gewissen dat hij jullie held is!

  Heel veel liefs,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal gelijk maar mijne man "fietst" zijn eigen koers Gerry én dat doet hij ook wel zonder zijn bandje. Het Livestrong bandje = niet Lance Armstrong. Het is ook vooral een "ik strijd tegen kanker". Dat zijn naam daaraan verbonden is maakt dat we hem niet meer willen dragen. Enne Rudi heeft niets nodig om ook zo wel te weten dat hij onze held lees: ons alles is hihi We moeten natuurlijk wel uitkijken dat ie niet naast zijn schoenen gaat lopen ;-)

   Verwijderen
 22. Hoi Anita,

  Wat heb je dit weer mooi geschreven en gelijk hebben jullie dat je het bandje aan de wilgen hebt gehangen, dat iemand altijd zo,n verhaal op heeft kunnen hangen en dat mensen in hem geloofden, erg triest allemaal, laat Rudie dan maar mooi onder de drek zitten, dat kun je er tenminste nog afspoelen.

  liefs van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jammer dat juist zo'n topsporter, die het geluk had (want inderdaad overwinnen past hier niet bij) te genezen van zijn kanker, uiteindelijk zulke foute keuzes maakt, niet alleen voor hem maar vooral teleurstellend voor al die mensen die vertrouwen in hem hadden, hem als voorbeeld zagen. Logisch dat je dan dat gele bandje inderdaad niet meer aan je arm wil hebben want daar hangt nu toch zo'n negatief Lance-sfeertje bij en negativiteit is wel het laatste wat jullie en anderen kunnen gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hai lieve Anita,

  Ik kan er niet veel aan toevoegen, ik had ook respect voor hem, maar dat is nu ver te zoeken. Dat iemand die de ziekte kanker heeft gebruikt om op deze manier naam te maken. Hij heeft veel goeds gedaan, daar hoor je mij niet over, maar om mensen, zelfs zijn eigen familie, zo te belazeren.....

  Ben het met je eens dat het geluk aan je zijde moet zijn als je een behandeling tegen kanker krijgt. Maar ik persoonlijk heb de vechtlust en de positiviteit om door te willen gaan, het leven is mij te waardevol om zomaar op te geven. Ik weet als geen ander dat het helaas ook anders kan gaan, al wil je nog zo graag....

  Ik wens Rudi heel veel geluk en dat de drek hem de oren uitkomt, dat betekent dat hij nog steeds zijn route uitstippelt en fietst :-)

  Heel veel liefs en een dikke knuffel XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een gedoe toch met die Lance, zielig hè! De positieve gedachte bij mij is dat er wél mensen kracht uit geput hebben en of het nu bedrog was of niet, als er één iemand moed uit heeft gehaald dan moest het maar zo! Maar het blijft een zielig figuur bha!
  Jammer dat mensen als jouw Rudi zijn verhaal niet voldoende bekend zijn want ook al is het een soort van loterij , je moet er toch doorheen en de manier waarop maakt voor jezelf én je omgeving zoveel verschil,dat weet ik helaas uit ervaring.
  Maar dit gezegd zijnde ga ik door met mijn steekjes zetten , heerlijk vind ik dat gepriegel, mijn hoofd kan ik hier lekker leeg mee maken enne...........mét brilletje hoor :) xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)