zondag 24 februari 2013

Als u niets mankeert, staat u fout geparkeerd!

 
Allereerst: ik heb een hekel aan het woord gehandicapt of nog erger invalide. Oké, oké ik heb een beperking en ben grotendeels rolstoelgebonden en in het bezit van een GPK = Gehandicapten Parkeer Kaart. Deze ronde kom ik er niet onderuit zo'n kaart heet nu eenmaal zo ;-)


Als ik voor de zoveelste keer mijn auto niet kan parkeren op de invalidenparkeerplaats voor de plaatselijke katholieke kerk besluit ik maar eens in de pen te klimmen. Ik baal er namelijk enorm van!
De betreffende parkeerplaats wordt bij regelmaat in beslag genomen door mensen die niet in het bezit zijn van een GPK. En zo'n kaart krijg je nu eenmaal niet voor zweetvoeten!

Mijnheer loopt zonder op of om te kijken naar de tegenoverliggende kapsalon en hangt zijn jas voor mij zichtbaar aan de kapstok. Omdat ik niet te snel wil oordelen, er zijn ook onzichtbare beperkingen, controleer ik (vanuit mijn auto) of hij toch niet toevallig een GPK heeft. Dit is niet het geval. Mijn toch al niet gewillige haren vliegen spontaan omhoog. Dit is de zoveelst keer !!!! grrr ....

Mijn zelfstandigheid staat hoog in het vaandel. Ik kan een klein stukje met krukken lopen. Dat is net genoeg om van de betreffende parkeerplaats naar de tegenoverliggende bakker, slager of drogisterij "te wandelen" (ongeveer 20 mtr) Heer-lijk om zonder hulp even een kleine boodschap te kunnen halen.
Als het tenminste zo is dat zo'n invalidenparkeerplaats ook bestemd blijft voor die mensen die het nodig hebben! Dat is helaas niet het geval. Vaak rijd ik dan maar een paar rondjes in de hoop dat de fout-parkeerder (ster) inmiddels is vertrokken. Zoniet dan keer ik zonder boodschap huiswaarts. Dit omdat er blijkbaar mensen zijn die zonder GPK én met een goedwerkend onderstel menen niet zo ver te kunnen lopen. Omdat ze gewoon "even snel" een boodschap willen halen en/of niet verder kijken én denken dan hun neus lang is. Als u niets mankeert staat u hier fout geparkeerd!

Wist u overigens dat als u onterecht op een invalidenparkeerplaats staat u het risico loopt op een parkeerboete van maar liefst 340 euro !!! Ik vind het ook veel geld maar als ik voor de zoveelste keer mijn rondje rijd vind ik het voor de betreffende persoon inmiddels minder erg, mocht hij/zij er eentje krijgen. Daarvoor kunt u heel wat boodschappen doen en u mijnheer, heel wat keren naar de kapper.

Ik weet dat ik namens meer mensen uit het dorp spreek, mij ook bekend met een GPK kaart, die dezelfde frustratie delen. Laten we het nog maar niet eens hebben dat ter hoogte van de Bruna niet eens zo'n parkeerplaats te vinden is! De politie is van het probleem op de hoogte en zal hier de komende tijd meer aandacht aan gaan besteden. Misschien is deze post een eye-opener en blijft deze invalidenparkeerplaats bestemd voor al die mensen waarvoor deze voorziening is aangelegd. En dat geldt natuurlijk voor alle invalidenparkeerplaatsen!

41 opmerkingen:

 1. Ik dacht even dat je op mijnheer was afgestapt! Ik kan mij je frustratie meer dan voorstellen, vooral omdat het eerder standaard is dan uitzondering dat iemand zijn of haar auto op een GPK-parkeerplaats parkeert. Een forse boete lijkt dan soms de enige methode.

  Een fijne zondag, Anita! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is echt ongelooflijk dat mensen met een goed stel benen en je mag aannemen ook met een goed verstand dit doen. Dat dit helaas maar al te veel voorkomt zag ik laatst al in het nieuws.
  Hopelijk gaan ze dit probleem snel aanpakken zodat je bewegingsvrijheid niet wordt ingeperkt door dit soort mensen.
  Fijne zondag en liefs, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dwars er achter parkeren, reageert de politie ook wel op, jij een plekje hij een lesje, niet je GEHANDICAPTENkaart ;-) vergeten achter je raam te leggen...
  Groet,
  Handy,
  Benny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. helemaal mee eens .
  want er zijn al zo weinig gpk plaatsen en als die dan ook nog bezet worden door gezonde mensen belachelijk.
  je staat helemaal in je recht!want je hebt zo,n kaart inderdaad niet voor niks

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat zoiets enorm frustreert... Ben ook benieuwd naar de reactie als je zo'n man wél had kunnen confronteren... Sommige mensen denken echt niet goed na!
  Groetjes, Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat ze "meneer" een klein stukje van zijn oorlel hebben geknipt! (sorry, ben niet zo van de wraak... maar toch!)

  Zal ik je zeggen dat ik mensen dus áltijd aanspreek als ik zie dat ze parkeren op ene invalidenparkeerplek zonder GPK?! En dat ik wel eens onwijs ruzie heb staan maken met zo'n asociaal persoon?! Ik kan daar woest om worden, want het getuigd van alle gebrek aan respect naar je medemens. De boete van €340 vind ik niets te hoog, het moet gewoon flink pijn doen in de knip.

  Ik hoop dat "meneer" deze blog onder zijn neus krijgt en zich bewust wordt van zijn gedrag. Ik wens je een fijne zondag lief mens! XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas is deze meneer niet de enige lieve Nien! Hij was de druppel die de emmer deed overlopen. Het gebeurd hier in Enter en het gebeurd overal! Onbegrijpelijk! enne als ik kan spreek ik de mensen ook altijd aan. Meestal zijn ze echter sneller dan ik hihi ;-) X

   Verwijderen
 7. Marian van der Voort24 februari 2013 om 11:35

  Ik zie dat ook vaak genoeg gebeuren, het plekje is natuurlijk het dichts bij de winkels,
  en de mensen denken niet eens na waarom die plekken daar zijn.
  Er zijn al zo weinig van die GPK parkeerplaatsen, dat het ronduit schandalig is dat mensen daar parkeren.
  Ik vind de boete dan ook zéér terecht!!

  Wat Bernard zegt heeft hij gelijk in, gewoon je auto erachter zetten. Dat deed mijn buurman met zijn plek in de straat ook altijd en werkt wel. Na één bekeuring zullen ze het wel laten. Wie niet horen wil, moet maar voelen...
  En dan mogen ze blij zijn dat het alleen in hun portemonee is, jullie mindervaliden voelen dagelijks.

  Ik kan me voorstellen dat je boos werd Anita, dat ze jou 'uitje' op die manier afpakken.
  Dikke knuf, Marian x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Typisch egecentrisch en a-sociaal gedrag, zoiets mag best bestraft worden met zo'n hoge boete. Ik zag je al helemaal wraak nemen op die mijnheer; even met je kruk hem te laten struikelen :) (oh, ja, ik ben errug...) als hij tevreden de kapsolon uit komt lopen. Hopelijk gaat de politie er mee aan de slag, want het lijkt me enorm frustrerend.
  Fijne zondag,
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Snap je ergenis helemaal.....snap niets van dit gedrag.....en van veel meer gedrag wat je tegenwoordig ziet....
  Als we allemaal nu eens wat meer aan de medemens dachten.......zou toch veel gezelliger zijn......
  Succes in de strijd.....triest dat je ook hier weer een strijd voor moet voeren....
  het zou gewoon gewoon moeten zijn.

  Fijne zondag

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou als ik zeker wist dat diegene niets mankeerde belde ik de politie,dan maar een boete voor diegene,want ik vind het niet normaal als ze te lui zijn om een stukje te lopen,tuurlijk parkeren wij ook graag dichtbij,maar NOOIT op een plek waar het niet mag,bah de mensen zijn echt te erg tegenwoordig,fijne zondag,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helemaal mee eens, walgelijk gedrag en degene die het nodig hebben
  kunnen er niet even achteraan rennen...dus ik hoop dat je blogje helpt en dat de gemeente haar ogen opent voor deze situatie.....

  Fijne zondag en lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ZOOOOOOOOOOOOOOOO.... ik heb gezegt !!! en gelijk heb je !!!
  En als ze er waren voor zweetvoeten......dan heb ik pech want ook die heb ik niet, jammer hé ;-)
  Hoe dan ook...als ik die man had zien staan op die parkeerplaats had ik toch heel even de politie gebeld....erg hé maar zo doen we dat dan hoor,dan maar een vette boete,heeft ie pech en loopt ie binnen no time met vlechtjes want een knipbeurt is daarna een poosje niet meer betaalbaar... ;-))))

  liefsssssssss
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. EN gelijk heb je Anita, ik zou me er ook aan ergeren.
  Maar ik zie het ook overal hoor, bij de supermarkt of een school, het liefst nemen ze de auto mee naar binnen. Ik ken ook mensen hier in de buurt die een vergunning hadden gekregen, en zelf toegaven dat het heel makkelijk was, maar niet echt dringend nodig was geweest. Dus er word ook door sommige misbruik van gemaakt.
  De volg keer misschien toch even de politie bellen, want het is jouw vrijheid die ze gewoon afpakken.

  Hoop dat het helpt.
  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed hoor Anita dat je het van je af schrijft. Heel hinderlijk dat fout parkeren. Ik vind het idee van Bernard wel goed. Als je erachter staat moet hij gewoon lekker op jou wachten!

  Ik wens je een fijne ontspannen zondag en ik zet je gewoon wel bij mijn envelopjes hoor. Nieuwe ronde nieuwe kansen.
  Dinsdag kan ik weer aan je keramiekje werken en hoop dat het deze week de oven in kan.

  Heb jij de kans een linkje te plaatsen?

  Groetjes saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Huftergedrag...

  Als het nou nog een keer gebeurt, bel je mij, zetten we hem samen vast, 1 auto ervoor, 1 erachter, lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. het parkeren in Enter is een crime. Niet alleen wat betreft gehandicaptenparkeerplaatsen (te weinig èn misbruik ervan), maar ook de `gewone´ parkeerplaaten, daar zijn er ook te weinig van en voor sommige mensen is dat een reden om hun auto waar dan ook maar neer te zetten, op een gehandicaptenparkeerplaats dus, maar ook bijvoorbeeld voor een zebrabad, voor een inrit van een woning of voor de ingang van een winkel of gewoon op de rijbaan, te gek voor woorden! ik maak me er ook geregeld boos over. Heb al eens de wijkagent benaderd en heb er ook wel eens mensen op aangesproken. Sommigen lachen je uit, anderen worden verbaal agressief. het is gewoon asociaal. Misschien is het een optie om onder die parkeerborden een extra bordje te plaatsen met het bedrag van de boete die je krijgt als je misbruik maakt van een gehandicaptenparkeerplaats. Misschien dat dan meer mensen doorrijden en op zoek gaan naar een parkeerplaats die wèl voor hen bedoeld is. Want het feit dat je aan hun portemonnee komt heeft dan misschien wel resultaat. Ik wens je succes met het rechtmatig kunnen gebruiken van de o.a. voor jou bestemde parkeerplaatsen in Enter.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dan ben je echt een aso.......toch, kan me je boosheid voorstellen.
  Je zou hem inderdaad achter die auto moeten parkeren en hem lekker klem zetten.....................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zou een paar van die parkeerkaarten die je bij deze post als plaatje hebt gebruikt laten drukken en in je auto leggen.. Staat er dan weer iemand illegaal geparkeerd dan doe je zo'n kaart onder de ruitenwissers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Helemaal begrijpelijk die frustratie. Ik had hem strak klem gezet en was waarschijnlijk ook naar binnen gelopen. Dat zijn voor jou helaas weer extra inspanningen daar naar binnen lopen en als hij minimaal een half uur binnen zit schiet klemzetten ook niet echt op. Buitengewoon ergerlijk. Ik zou er sowieso voor pleiten, ook hier in Wierden, meer plekken voor mensen met een handicaptenkaart en laat de anderen maar iets verder lopen. Af en toe zo,n plekje schiet niet echt op. Zeker 1 bij de kerk dat is toch niets. Die is toch al gauw bezet. Dus een oproep aan de gemeente Wierden: Regel het eens goed! Gr. J xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. aso-gedrag, kan niet anders zeggen. Maar ik weet ook van mensen die zo'n parkeerkaart hebben en bij wijze van spreken nog een marathon (zouden kunnen) lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goed dat de politie inmiddels op de hoogte is en hier de komende tijd meer aandacht aan gaat besteden. Nu de gemeente er nog bij om echt veranderplannen te gaan uitvoeren!
  Laat je post een eyeopener zijn ....

  En na het lezen van je post ben ik nog blijer dat je mij op 'de voet' blijft volgen, je hebt er wat voor over;-)
  Thanks voor je altijd lieve enthousiaste reacties!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Frustraties van een hoog gehalte en ik kan me dat heel goed voorstellen. Het is toch te gek voor woorden dat er geen inlevingsvermogen meer is om deze plaatsen vrij te laten voor de mensen die ze nodig hebben. En dat je dan zonder je boodschappen weer naar huis moet.
  Wat dat betreft is het individualisme wel te veel ingesleten.
  Ik hoop oprecht dat de politie en de gemeente er meer werk van gaan maken!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel frustrerend lijkt mij, ik zie het ook overal gebeuren gisteren nog bij Ikea in Hengelo, maar die jongens kregen flink onderuit de zak van een meneer!

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Boos wordt ik hiervan, ik zie het ook wel eens en begrijp niet hoe mensen zoiets doms kunnen doen. Ik mn auto de volgende keer erachter zetten en mn boodschappen gaan doen. En natuurlijk eerst de politie bellen! Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Sommige mensen zijn geen mensen ....dat doe je toch niet !!!!...dan ben je leeg hoor van binnen echt waar......bekeuren allemaal !!.....laat ze een dag leven en meemaken zoals jij het ervaart zonder het vinden van een plek...met jouw handicap dan he!!...doen ze het nooit meer !!!...fijne zondag lieverd......kuzzzzz van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een asociaal gedrag toch.Ik had direct de Politie gebeld .De tip hierboven om wat van die kaartjes de drukken en onder ruitenwisser te doen is ook een goed idee,maar of het helpt.Nee ik vind die boete niet te hoog!!
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mensen worden zeer egoïstisch achter het stuur... Ik snap niet dat deze mensen zichzelf kunnen aankijken in de spiegel. Van mij mag je 'm de volgende keer er gewoon achter zetten. Liefs...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Echt walgelijk gedrag is dit Anita, ik kan me
  daar ook erg boos over maken. En naar mijn idee
  controleren ze daar echt veel te weinig op.

  Mijn moeder van 91 heeft ook zo'n kaart gekregen
  zodat we als wij samen met mijn auto de stad in gaan
  gebruik kunnen maken van zo'n parkeerplek. Maar helaas
  komen wij dit probleem ook heel vaak tegen.

  Nu ben ik eens rond gaan bellen en ben er achter gekomen
  dat als deze plekken bezet zijn ongeacht of het iemand is met
  of zonder GPK kaart, bijna in alle gemeenten in Nederland
  je auto gewoon overal neer kan zetten als GPK kaarthouder.
  En je rustig een paar uur weg kan blijven, zonder kosten,
  en uiteraard met de kaart achter de voorruit.

  Dan is het natuurlijk wel te hopen dat er nog een ander
  gewoon plekje vrij is. Dit schrijf ik omdat ik er achter
  ben gekomen dat veel bezitters van een GPK kaart deze optie
  helemaal niet bekend is.

  Veel liefs,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik denk wel dat het jammer genoeg overal gebeurt , en je auto er achter zetten heeft op die plek geen zin want hij kan gewoon vooruit !!!
  Had maar gebeld dan was ik graag even naar binnen gegaan vragen of er toevallig een invalide man binnen was , en had hem graag even op z"n nummer gezet en hem de auto laten veplaatsen het liefst dik onder scheerschuim hahaha !!!
  Volgende keer gewoon doen , dat soort mensen hebben een plaat voor hun kop , nu is hij er mooi mee weggekomen !!!

  Lfs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 30. in België kennen we het probleem ook. Ik ga elke week mijn dochter ophalen aan het station, er zijn daar 2 plaatsen voor gehandicapten en ook nog eens 2 plaatsen voor Politie maar meestal worden die ingenomen door mensen die geen kaart hebben (of geen politie zijn) daar controleren ze praktisch nooit. Momenteel zijn de controles weer wat frequenter dan vroeger en moet ik al eens mijn kaart tonen (die nu gelukkig een foto heeft zodat ik niet steeds mijn pas ook nog eens moet uithalen) meestal zie je ze dan naar je kijken alsof ze willen zeggen : "en wat zou jij mankeren dat jij zo'n kaart verdient" ja wat dit is wat politie en ook de gewone (dus de valide) mensen vinden, een mindervalide parkeerkaart dat verdien je in België, het is dus wegens je minder valide zijn.

  Onlangs stond er iemand op die plaats maar de persoon zat nog in de wagen. Ik deed teken met mijn handen de vorm van een kaart; de persoon knikte en reed onmiddellijk door zodat ik kon parkeren. Mijn dochter keek heel verbaasd en ze zei : "ik wist niet dat er daar een universeel teken voor is". Misschien moeten we dat gewoon invoeren, als iemand op de plaats van een mindervalide staat zonder kaart gewoon de vorm van een kaart met je handen doen zodat hij weet dat hij iets vergeten is te leggen.

  xxx Sibylle

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Anita,
  Ik vind die hoge boete zonder meer TERECHT. Er zou een stiekum cameraatje opgehangen moeten worden bij deze gpk's. Ik denk dat dat het enige is dat zal helpen...
  Zoals je zegt, de gpk krijg je niet voor je zweetvoeten. Mijn moeder heeft er eentje, omdat ze door haar reuma ook niet ver kan lopen en je wilt niet weten hoe vaak ze extra kilometers heeft moeten rijden, door al die rondjes...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mijn vader, grote man die niet verder dan 50 meter kan lopen en dan nog met krukken maar dát zie je niet als hij in de auto zit ;-) - parkeert er dan altijd náást. Op de rijweg. Zo dat degene die er foutief staat NIET weg kan totdat hij er weer is. En/of gaat op zijn toeter hangen, net zolang totdat de hele goegemeente komt kijken wat er nu weer aan de hand is. Zijn eigen persoonlijke aanpak heeft er toe geleid dat in zijn woongemeente a. de politie hem inmiddels kent :-), b. beter is gaan controleren en c. de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking inmiddels stukken beter beschikbaar zijn.
  En inderdaad, zoals al geschreven: je hebt met je kaart het recht om de auto dan op een andere plek (al dan niet blauwe/gele lijn!) te zetten.

  Sterkte ermee!
  Mijn vader heeft een vrij zwart/witte blik op wat hoort en niet hoort, maar in deze leer ik veel van hem ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Je frustratie is héél begrijpelijk, Anita..
  Is het een idee, dat je die mooie afbeelding, die je bij deze post laat zien, uitprint en tussen de ruitenwissers bij deze fout-parkeerders stopt..dan mag jij van mij wel even fout parkeren omdat voor elkaar te krijgen :)
  Sterkte met alles wat je naast je beperking ook nog mee krijgt..
  lieve groetjes,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 34. ohoh..zie ik nu..dat ik niet origineel bent met mijn tip
  Sorry Corine :)
  x Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hoi Anita, bedankt voor je lieve knuffel !
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hoi Anita,
  Ook ik ben in t bezit van zo'n handige kaart :) Maar ook ik ben er soms klaar mee. Wat heb ik gedaan letterlijk mijn auto er achter geparkeerd en ben gaan winkelen. Er werd omgeroepen of ik mijn auto weg kon zetten van de personen... konden er niet uit. Ik ben rustig door blijven winkelen met het zweet in mijn handen. Buitengekomen heb ik gezegd, ik kon niet parkeren omdat u zo nodig zonder kaart hier moest staan ben blij dat ik de politie niet heb gebeld!
  Maar ook heb ik wel eens de politie gebeld de brutaliteit om op mijn eigen parkeervak te gaan staan voor mijn huis waar een paal staat met mijn kenteken nummer.

  Ik blijf maar gewoon rustig doorademen maar soms krijg ik er wel eens de rambam van.

  ps je post mocht je die nog voor of tijdens mijn operatie hebben verstuurd is helaas nooit aangekomen.

  Lieve groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik kan je frustratie wel begrijpen. Heel vervelend als mensen van die plekken misbruik maken. Hopelijk komt er meer toezicht op!

  Fijne week!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Groot gelijk ik zeg klemzetten en politie bellen, na zo'n tegoedbon van 340 euro vergeet hij het de volgende keer niet. Ook al hoef ik hem zelf gelukkig niet te gebruiken. Ook zo'n ergernis dat allerlei winkels dehet trotoit en parkeerplaats gewoon volzetten met reklame borden of fietsenstalling zoals bv bij Cafetarie t Zumpke, dan moet je gewoon met de rolstoel van het trotoir en over straat passeren.

  Gr Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Groot gelijk. Veel geld inderdaad maar paar meter verder parkeren kost dan weer niks. Kiezen of delen!

  BeantwoordenVerwijderen