zaterdag 9 april 2016

Tea Topics - een theetipje

Wie me kent weet dat ik een enorme koffieleut ben maar vandaag niks van dat alles. Een klein tipje van de thee! Wie van jullie kent de Tea Topics? De theezakjes van de groene thee voorzien van een labeltje met een vraag. Het bekende theemerk P.ickwick beloofd originele vragen voor een verrassend gesprek. En ik vind ze leuk! al een tijdje trok ik automatisch de labeltjes eraf en verzamelde ze in een oud kopje. Het heeft me in ieder geval al hele verrassende antwoorden van onze zoon en dochter opgeleverd. Ik heb er een paar voor jullie uitgezocht en beantwoord - een theetipje van mij en pak er gerust een koekje bij :))  


 
VAN WELKE KLEINE DINGEN WORD JIJ GELUKKIG? 
Ik kan van heel veel kleine dingen gelukkig worden! maar als ik tijdens het zoomen toevallig een bijzondere veer (tje) vindt kan mijn dag niet meer stuk. Ik ga er niet naar op zoek. Het moet gewoon op mijn pad komen. Raar he! Als ik alleen zoom moet ik soms allerlei capriolen uithalen om zo'n veer te pakken te krijgen - maar die veer moet en gaat mee. Mijn lief weet precies als ik "een veer!" roep, dat hij even zijn fiets moet draaien haha Ik zal er eens een blogje aan wijden - veerkracht! 

WAT IS DE GROOTSTE PRIJS DIE JE OOIT GEWONNEN HEBT?
In november won ik voor Oscar - expert op het gebied van speciaal bier, via een actie op Facebook van Landgoed Het Rheins, je mocht iemand voordragen die het verdiende, een exclusief bierpakket. Dit naar aanleiding van een Ribs and Beer Night. Het pakket werd netjes verstuurd. Vier weken later overleed Oscar aan de gevolgen van ALS. Hij heeft er nog van kunnen genieten! Geven is vaak zoveel leuker dan ontvangen.   
 
WAT WAS DE MOOISTE DAG VAN JE LEVEN?
De dag dat we volmondig JA tegen elkaar hebben gezegd. De dag dat we met onze geadopteerde dochter uit Togo op Schiphol aankwamen en de dag dat onze 3 maanden oude adoptiezoon in mijn armen werd gelegd. Een onbeschrijfelijk rijk gevoel. 

WAT DOE JE HET LIEFST OP EEN REGENACHTIGE DAG?
Rommelen in huis, wat stylen (veranderen) een goed boek lezen, schrijven en om het aangename met het noodzakelijke te combineren languit op de bank met een kop koffie of thee en met mijn ipad en als ik niet wil of kan denken "gewoon" plaatjes (woorden, onderwerpen, afbeeldingen) pinnen op Pinterest - heerlijk! Ik kan ontzettend genieten van de mooie albums die ik in de loop der tijd heb gevuld. Het grote Prikbord is inmiddels een klein stukje van mezelf geworden. Als je een account op Pinterest hebt kun je gezellig komen bladeren - welkom.  

WAT WILDE JE WORDEN TOEN JE KLEIN WAS?
Na de middelbare school wilde ik graag maatschappelijk werkster worden. Het leven liep niet helemaal volgens de lijn der verwachting.

HOEVEEL PAAR SCHOENEN HEB JE?
Geen idee - ik heb al jaren niet zoveel met schoenen. Ik heb er ook maar één nodig :-) Mijn voet is altijd steenkoud en de enige oplossing tot nu toe is het dragen van uggs. Ik heb ze in verschillende kleuren en ga absoluut niet voor mooi maar voor warm en comfortabel. Mijn wederhelft noemt ze "charmant van lelijkheid" . 

ZOU JE TIEN JAAR KORTER WILLEN LEVEN IN RUIL OM RIJK TE ZIJN?
Nee! maar na even nadenken zou ik wel tien jaar korter willen leven om geen pijn meer te hebben.

HOE ZIET JOU PERFECTE DAG ERUIT?
Wandelen of fietsen lees: zoomen in de natuur, op een bankje zitten mijmeren / genieten, zonnestralen vangen. Ontdekken - eenvoud, het leven (be)leven.


... of brocante markten afstruinen, een gezellig terrasje pakken, een vorkje prikken, een avond met een stel mooie lieve mensen en een goed gesprek - samen Zijn en samen Genieten.  

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuke post! Waar een kopje thee niet al toe kan leiden. Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig leuke post van een geweldig lief leuk hartverwarmend mens.....love you....❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi dat je de vragen toch weer zo positief beantwoordt, jouw zwak voor veren komt vast van je eigen veerkracht vandaan! Want dat bezit jij als geen ander en dat is in jouw situatie maar goed ook. Een ander was er allang niet meer zo positief onder gebleven.

  Ik drink ook graag thee, maar die vragen ontgaan mij altijd...ik let er nooit zo op. Toch maar eens doen ;-).

  Veel liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij zitten die labels alleen bij de groene thee van P.ickwick ;)

   Verwijderen
 4. Jeannette Heinrichs10 april 2016 om 13:58

  Wat ben je toch een geweldig mens! Ik drink zelf ook best veel thee, maar let daar dus weer niet op.

  Liefs Jeannette xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zie je maar weer , HET ZIJN DE KLEINE DINGEN DIE HET DOEN !!! Heel leuk , zal mij er ook eens in verdiepen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Koppeling met Facebook10 april 2016 om 19:47

  Wilma: Mooi geschreven Anita ;-)


  Gerrit-Jan: Lieve Anita, wat heb je dit weer mooi geschreven. Geweldig <3


  Nita: Waar die theezakjes al niet goed voor zijn...mooie antwoorden <3


  Jolanda: Laatst op bezoek geweest bij Katinka en René in Horn. Kreeg een kopje thee en er zat ook een vraag bij: waar schaam jij je het meest voor? Tja, een vraag die niet moeilijk te beantwoorden was... Bij deze moet ik je de hartelijke groeten doen van René.


  Angelique: Mooi geschreven Anita


  Yvonne: Prachtig, Anita! We hebben op school ook de labels ontdekt!


  Monique: Hoe herkenbaar, hier elke avond de vraag van de dag. Ik Kies de mooiste uit 2/3 zakjes. Heeft ons vanavond een mooi cadeau gegeven


  Ingedien: Wat een mooi blog heb je geschreven, Anita ! Ze zetten je echt even aan het denken hè, mooi hoe ieder z'n eigen draai eraan geeft. Aan de teamtafel levert het ook leuke gesprekken op.


  Mea: Wat een leuke blogpost. Kom ....alhoewel ik ook een koffieleut ben even bij je theeleuten....ik heb meestal een ander merk thee, dus kende dit niet.. Zo'n kopje thee lokt heel wat uit hihi....mooi omschreven antwoorden lieve Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk stukje en zo leer ik je alweer een beetje beter kennen.
  Heel fijn Anita,
  Fijne avond,
  liefs
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat je hier een stukje over hebt geschreven. Ik heb de labeltjes niet maar ze wel eens gezien. Hoe gaat het verder met jou? Lieve groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige post weer van je Anita. Heel speciaal het stukje over jullie kinderen. Zo herkenbaar. Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)