donderdag 16 december 2010

Kip Boursin a la Marian

Koken is niet bepaald mijn hobby. Waarom weet ik eigenlijk niet. Ik houd namelijk wel van lekker eten ;-) Het is niet zo dat wat ik in elkaar flans niet te eten is. Het smaakt echt wel goed.
Ik heb alleen weinig inspiratie en interesse om eens wat nieuws te proberen. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het heel snel klaar moet zijn !!!

Ik kijk wel eens naar die fantastische kookprogramma's en denk dan: dat moet ik ook kunnen. Daar blijft het dan bij !!! Een kookcursus zou misschien wel iets voor me zijn. Gewoon gezellig samen en meteen ruiken, proeven en zien hoe het moet hihi

Gisteren kwam mijn hele lieve vriendin Marian ons een dag gezelschap houden. Ze heeft voor ons gekookt. Gewoon omdat ze dat graag voor ons doet en het heel erg leuk en gezellig vindt. We hebben kip boursin ὰ la Marian gegeten en het was HEERLIJK

Het recept wil ik jullie niet onthouden. Het is zo gemakkelijk dat zelfs ik het nog kan maken ;-)

Kip Boursin                                                                                         
Benodigdheden:

- kipfilet
- bosui (smalle stukjes)
- champignons (plakjes)
- 1 kuipje Boursin Cuisine
- 2 flesjes Blue Band Finesse
- peper/zout/kipkruiden
- grote pasta (penne of spiraal)

Bereiden:
Doe een scheut olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipfilet. Een klein beetje kipkruiden toevoegen (niet te veel)

Voeg daarna de champignons toe en bak even mee. Vervolgens de bosui een minuutje meebakken.

Laat de Boursin Cuisine smelten in het kipmengsel en voeg dan de flesjes Blue Band Finesse toe.

Breng op smaak met zout en peper!

Doe de beetgare pasta op een bord en schep het kipmengsel erover heen.


Variatie met rivierkreeftjes 
Probeer deze variatie op het bovenstaande ook eens  (ik ga het echt proberen Marian ;-)
 
Benodigdheden:
- Garnalen en rivierkreeftjes (eventueel mosselen )(diepvries)
- bosui
- champignons
- pesto (Grand Italia, b.v. peperoni)
- Blue Band Finesse(flesje)
- Pasta (penne of tagliatelle)
- zout en peper
- olijfolie

Bereiden:
Schenk wat olijfolie in een wok en maak het goed warm. De garnalen/rivierkreeftjes op hoog vuur kort bakken. Daarna de champignons en de bosui kort meebakken.

Het potje pesto vermengen met de blue band culinesse en dit bij het garnalenmengsel gieten. Naar smaak peper en zout toevoegen.

In een bord de gekookte beetgare pasta en het mengsel erover heen doen. Klaar = Kees

Surimicocktail
Als voorafje misschien nog een surimicocktail ?!
Het is volgens onze keukenprinses heel gemakkelijk en snel klaar te maken en overheerlijk !!!

Ingrediënten:
2 eieren (M)
1 bakje surimisticks (150 g)
100 ml ravigotesaus (fles 250 ml)
3 eetlepels bieslook (diepvries strooibusje a 50 g)
2 eetlepels kappertjes (potje a 100 g)
4 blaadjes sla

Materialen:
cocktailglazen of kleine limonadeglazen

Bereiden:
Eieren in ca. 8 minuten hard koken, laten schrikken en pellen. Eieren in stukjes snijden. Surimisticks in stukjes snijden. Ravigottesaus mengen met ei, surimi, bieslook en kappertjes.
In vier cocktailglazen sla leggen. Surimicocktail erop scheppen.

EET SMAKELIJK !!!

14 opmerkingen:

  1. Ooh heerlijk! Wat lief..van Marian, het zal heerlijk gesmaakt hebben! Helemaal om het samen te nuttigen!

    Ik kende het recept al..ik had het stiekem al eens toegemaild gekregen hihi. Ik heb er een andere variant op gemaakt.
    Namelijk met verse spinazie,knoflook en zongedroogde tomaatjes,spaghetti met kip of vis.

    Heerlijk hoor?! Ik houd mij aanbevolen voor al deze heerlijke recepten. Ik ben altijd in voor experimenteren.

    Dikke kus x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whaahaha...ik zit smakelijk (let op de woordspeling!hihi) te grinniken om je blog!! Je kunt wel een kookblog beginnen...
    Word ik je inspiratiebron..hihi...
    Maar ik vind het heel erg leuk en lief van je lieve vriendin! Benieuwd hoeveel 'volgers' de recepten gaan uitproberen!
    Eet smakelijk allemaal...het zijn inderdaad overheerlijke en makkelijke recepten!
    En Aniet...de volgende keer verzin ik weer wat nieuws ;-)

    Dikke kus XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh volgens mij zat ie ook in mijn mappie hoor !!!
    Euh ... maar doen is een tweede:
    Live and cooking is veel leuker en gezelliger :-) hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wahah de berichtjes hebben elkaar gekruist ...
    Marian: Wie ... IK een kookblog ?!
    Neuh echt niet misschien krijg jij nu inspiratie hihi
    Bedenk jij maar iets voor de volgende keer:
    als ik moet koken gaan we UIT eten !!!!
    Lijkt me overigens ook niet verkeerd ;-) xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het recept van Kip a la Marian heb ik ook al eens via de mail gekregen. Hier heeft het al menig keer op tafel gestaan en het is écht een zalig recept. Snel klaar en gegarandeerd succes.

    Maar als je het voorgeschoteld krijgt zoals jullie dat gisteren kregen, dan smaakt het dubbel zo lekker! Superlief van Marian om voor jullie te koken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Enne zo is het Nien gewoon aanschuiven: heerlijk toch ?!
    Doen wij ook regelmatig maar dan kookt de kok voor ons ;-)
    Deze was alleen haar muts vergeten hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tjá...ik dacht...een muts en schort zal ze toch wel hebben!?? Niet dus!! ;-)
    Dus ik heb heel netjes gekookt om de keuken een beetje op orde te houden...en het is me gelukt...toch??;-)hihi...
    Overigens...UIT eten doe ik ook heel graag hoor!(",)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Géén schort?!!!! Hoe is het mógelijk!!!! hihihi...

    Tja, dames, uit eten...hoe vervelend. Gelukkig dat we dan geen gaatjes in onze agenda's kunnen vinden, anders zouden we zomaar weer ergens aan kunnen schuiven in een vervelende bistro ofzo...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat klinkt heerlijk! :) Ga 't eens proberen!
    Weet je wat ook heel lekker en heel snel en makkelijk is? Tagliatelle met zalmsnippers en verse spinazie, met tagliatelle roomsaus.. mmmm!
    Het wordt vanavond gewoon bami haha..

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Anita,

    Wat een heerlijke recepten komen hier voorbij,
    jij bent al net zo,n kookwonder als ik, gelukkig heb ik mijn eigen kok thuis, wel zo handig.

    groetjes Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk toch...ook jij mag wel eens verwend worden.........Dik verdiend.
    Wens jullie alle goeds voor het nieuwe jaar
    Denk aan jullie
    Veel liefs en knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lekker, lekker..... vooral als er voor je wordt gekookt en gezellig met meerderen aan tafel zit....dan smaakt het extra lekker, gewoon genieten!
    Ook dit recept gaat er bij ons thuis al jaren erin als koek, dus al die tijd hebben jullie eigenlijk wat gemist.......jammer

    Groetjes, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Marleen wat je niet kent kun je ook niet missen ;-)
    Als ik het goed begrijp kun jij ook goed koken hihi
    Een thuiskok rijker !!!!

    Claudia jij boft met de enige ECHTE kok in huis !!!!
    Besteed je hem ook wel eens uit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jullie zijn van harte welkom om een keertje te komen eten.
    Geef de data maar door en we prikken een gaatje en een vorkje,
    gezellig!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)