zondag 23 mei 2010

Relay For Life

Een hyvesvriendin uit Amerika (lotgenoot van Rudi) plaatste afgelopen week een blog op haar hyves over een speciaal evenement in haar woonplaats waarin 48 uur stil werd gestaan bij de gevolgen van kanker. Ze deed een oproep onder haar hyvesvrienden of je iemand in je familie of vriendenkring tijdens deze Luminaria wilde herdenken. Ik vond het zo bijzonder !!! Natuurlijk ken ik ook in mijn familie, vriendenkring en omgeving mensen die deze oneerlijke strijd niet konden winnen.

Ik heb echter gekozen voor de man waaraan ik helaas nauwelijks herinneringen heb maar die ik in mijn leven al-tijd heb gemist. Die er altijd als een onzichtbare draad is geweest: mijn lieve papa. Hij overleed veel te jong op 48 jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Ik was nog maar vijf jaar. Voor mij op dit moment symbolisch voor een aantal dierbare mensen die ik ook zou kunnen noemen. Ik zocht een plaatje (een foto scannen lukte even niet) maakte een tekst en verzond dit per mail. Belinda zou zorgen voor de Luminariabag zie foto. Het is een soort lampion waarin een kaarsje wordt gebrand.


Gisteravond begon de Luminaria ceremonie. Dit is het moment in de Relay for Life (American Cancer Society) dat de mensen die de strijd tegen kanker niet hebben gewonnen worden herdacht. Er worden voordrachten  gehouden en er wordt gezongen. Alles in  naam van herdenken en niet vergeten.

Kanker maakt enorm veel slachtoffers. Niet alleen de mensen die getroffen worden maar ook het verdriet bij familieleden en vrienden die achterblijven. De hele baan / track van Loftin Park was vol met Luminaria's. Allemaal verlicht en alle namen van alle Luminaria's die op de baan stonden werden herdacht en omgeroepen. Ook die van mijn papa !!!


En ook zo bijzonder die van MoNiQuE, Corinne, Roger en Helena. Dit terwijl mensen (survivors en fighters) hun ronde liepen over de baan. Er kan nooit genoeg aandacht zijn voor de strijd tegen kanker !!!
DANK JE WEL BELINDA

4 opmerkingen:

 1. Wát ongelooflijk mooi en ontroerend...
  In gedachten kunnen we allemaal nog namen invullen...waaronder ook voor mij die van MoNiQuE..
  Wat mooi dat op deze manier ook jouw papa wordt herdacht lieve vriendin...
  Een ontroerend gebaar...
  Dikke kus xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal dat héél emotioneel zijn en veel gevoelens oproepen.
  Héél mooi dat jouw paps, MoNiQuE, en corinne herdacht werden in het verre Amerika.
  Ik vind dit héél bijzonder.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief van Belinda om die oproep onder haar vrienden te doen. En wat bijzonder dat de naam van jouw vader daar in het verre Amerika is genoemd tijdens de Relay for Life. En ook die van Monique en Corinne, die ik via jou heb kunnen volgen. Twee zulke mooie en sterke vrouwen, fijn dat ook zij zijn genoemd!

  Ik heb de blog met een brok in mijn keel gelezen, want op dit moment is mijn schoonvader de strijd tegen kanker aan het verliezen. Eens boom van een man, sterk en onverdroten en nu zo fragiel en teer in bed.
  Een oneerlijke strijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het zo ontroerend toen ik de foto van de Luminaria ook echt zag. Belinda gaat hem ook nog naar NL sturen. Ik had een paar andere namen in gedachten maar als je de een doet moet je de ander vooral niet vergeten. Mijn vader heb ik symbool gezet voor al die dierbare mensen die veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen.

  Lieve Nien, ook voor jou schoonvader is het eigenlijk nog geen tijd om te gaan. Daar wordt echter niet naar gevraagd. Lijkt me ontzettend moeilijk om hem stapje voor stapje achteruit te zien gaan. Wens jullie samen alle sterkte en als ik iets kan doen dan roep je maar !!!

  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)