donderdag 1 april 2010

Dreadlocks

Vaak loop ik te roepen dat ik eigenwijs haar heb. Het wil alle kanten uit behalve de goede. We zijn bij ons thuis geen van allen bedeeld met een bos weelderig haar. We moeten het doen met fijn en springerig maar het is tenminste te hanteren !!!

Neem nou het haar van dochterlief. Met haar afrohair dat zo ongelofelijk kroes is kun je heel weinig tot niets beginnen. Op jonge leeftijd draaide ik het haar van Solim in bolletjes. Het stond zo schattig, lief en vertederend. Iedereen bekeek vol bewondering mijn kunstwerk. Het was zo gemakkelijk maar het zag er zo bijzonder creatief uit hihi Tot vervelends toe wilden mensen even aan haar haar voelen. Naarmate ze ouder werd moesten het kleine vlechtjes worden. En maar priegelen met dat haar. Uren en uren was ik met haar haar bezig tot mijn vingers er stijf aan stonden en ik kramp in mijn handen kreeg. Solim bleef rustig op haar krukje zitten. Op een gegeven moment begon ze te puberen. Ze wilde het weer kort en droeg vaak een petje. Lekker makkelijk ook voor moeders.

Ineens ging het roer om. Ze was haar fijne kroeshaar helemaal zat en wilde recht haar (straighten) Oke laten we dat maar eens proberen.
In een toko zat een blackhair kapper en deze toverde een mooi boblijntje. Dat dit erg bewerkelijk was werd er niet bij verteld. En wij met ons blanke vel en donkerblonde haar hebben daar geen kaas van gegeten !!! Als ze thuis kwam fietsen uit school stond haar haar recht omhoog. Het viel namelijk niet zoals bij ons weer vanzelf terug. Als ze haar haar moest wassen moest ik krulspelden zetten anders kreeg je het niet in model. Dit was ook snel een bekeken zaak. Op een goede dag zette ze de schaar erin en knipte haar rechte lokken af. Het petje ging weer op. Ze houdt namelijk niet van dat gepruts en gedoe. Daarna nog een keer lange vlechten met nep haar. Het stond haar zo mooi maar het was niet van lange duur.

Vijf weken geleden nam ze na lang nadenken het besluit: ze wilde graag natuurlijke dreadlocks. Een afspraak gemaakt bij de blackhair kapsalon in Enschede. Na 4 ½ uur had ze haar dreadlocks.
Het haar wordt daarbij heel stevig getoupeerd met een metalen kammetje om vervolgens gedraaid en getwist te worden. Thuis moet ze ook nog veel draaien want het haar moet "de draai" nog vinden ...
Na verloop van tijd vervilten de haarstrengen en worden het dreadlocks. Het duurt maanden tot een jaar voordat de dreads het helemaal zelf gaan doen. Tot die tijd moet je ze gewoon een handje helpen.

Vandaag moesten de dreads worden bijgewerkt en werden ze stuk voor stuk weer getoupeerd en nu ook geknoopt. Het ziet er weer tiptop uit. Dreads die zich eenmaal hebben gezet kunnen een levenlang mee. Weinig vertrouwen dat we dit mee gaan maken ;-)

9 opmerkingen:

 1. Een levenlang is ook wel errug lang! Maar voorlopig ziet het er wel geweldig uit. Ik vind het mooier dan het petje. Ik vind het een lekkere griet. Niet hardop zeggen, anders gaat ze naast d'r sneakers lopen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi, dacht even aan het begin van het verhaal, dat jij dreadlocks had genomen;-)!!
  Wat een interessant verhaal!
  Tja, het gaat erom dat Solim er uiteindelijk gelukkig mee is. Hoe mooi haar het lange haar ook stond, het moet wel handelbaar zijn!
  En zo te zien staat haar dit kapsel ook erg goed.

  Heel veel liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een kanjer van een meid en stoer die dreadlocks. Geweldig. Ik moet meteen aan dat liedje van Ten CC denken, Dreadlock Holiday

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar heb je een punt! Wij maar zeuren over ons haar.. Solim moet maar elke keer zoveel geduld hebben bij die kapper!! En thuis natuurlijk elke dag! Maar hopen dat dit wat wordt ;)! Die vlechten stonden haar ook heel mooi trouwens! En wij maar shoppen.. Goed dat we 't toen gevonden hebben, leuke mensen.
  Hihi, ik zal nooit meer zeuren over mijn haar!

  Groetjes Jorien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dochterlief heeft de complimenten gelezen.
  Ze is in haar sas hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn Albert zegt altijd:
  "Beter grijs haar, dan helemaal geen haar!"
  Een verandering kan een verbetering zijn.
  Als je dochter zich maar gelukkig voelt.
  Fijne Paasdagen toegewenst met je gezin.
  Salu2
  Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. weten jullie ook misschien hoe ik contact met haar kan nemen om mijn haar ook als dreads te laten zettten en weten jullie misschien ook haar nummer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is de Afrohair & Beautysalon in Enschede.
   zie website www.afrohairbeautysalon.nl

   Verwijderen

Wat leuk dat je hier op het blog mee komt lezen. Laat je ook even een berichtje achter ... Dank je wel :-)